![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
problem raczej nie związany bezpośrednio z Zendem , ale nie mogę sobie z nim poradzić. Dodaje produkty do koszyka za pomocą formularza. Role koszyka pełni tablica. Wyświetla ostatnio dodany przedmiot , ale tylko ostatni. Nadpisuje indeks mimo jego inkrementacji. Oto kod : Kod $Session->koszyk = Array( $Session->index => array('nazwa'=>$Session->zmienna,'ilosc'=> $Session->ilosc , "okres" =>$Session->okres ), ); $Session->index++; $this->view->koszyk = $Session->koszyk; print_r($Session->koszyk); Jeżeli indeks wpisze ręcznie problemu nie ma ,więc wyświetlanie mam ok. Podam jednak wyświetlanie (za pomocą Smarty): Kod {foreach from=$koszyk key=myId item=i} <li>{$myId} - {$i.nazwa}, {$i.ilosc}, {$i.okres}</li> {/foreach} </ul> Gdzie popełniam błąd ? Dlaczego nadpisuje aktualny indeks mimo jego inkrementacji ? pozdrawiam Bartek Ten post edytował helmut69 21.02.2009, 02:03:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Przecież za każdym razem nadpisujesz $Session->koszyk nową tablicą zawierającą aktualnie dodawany produkt.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No oczywiście. 2 w nocy to jednak już nie czas na pisanie. Dodawałem index nie tam gdzie powinienem.
Kod dla zainteresowanych : Kod $Session->koszyk[$Session->index++] = Array('nazwa'=>$Session->zmienna,'ilosc'=>$Session->ilosc , 'okres' =>$Session->okres ); dzięki pozdrawiam Bartek Ten post edytował helmut69 21.02.2009, 15:09:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:33 |