![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Czy można za pomocą mod_rewrite zrobić tak, zeby nie były widoczne wogole pliki php? albo zeby automatycznie przekierowywało na pliki np index.php na index ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O matko ale się przestraszyłem że GOOGLE wyłączyli, ale na szczęście działa, ufff. Pierwszy wynik na hasło "mod_rewrite hide extension" http://www.easymodrewrite.com/example-extensions
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe, na szczescie nie wyłączyli.
Ale dając ten kod, ciągle mogę wejść sobie na index.php... nie mówiąc, że jeżeli naciskam przycisk wstecz w przeglądarce, to jeżeli jestem na stronie index, to wraca mi na index.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 54 Dołączył: 2.05.2006 Skąd: Nadarzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale czy ja twierdze ze to jest najlepszy kod ? Podałem pierwszy link jaki wpadł mi pod ctrl+c. Tymbardziej ze podales 2 zupelnie rozne pytania. Naprowadzam cię.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Ale dając ten kod, ciągle mogę wejść sobie na index.php... nie mówiąc, że jeżeli naciskam przycisk wstecz w przeglądarce, to jeżeli jestem na stronie index, to wraca mi na index.php Przy pomocy RewriteCond sprawdzasz, czy w żądaniu masz rozszerzenie. BTW: po co to ukrywać...? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Poprostu chcę poukrywać wszystkie rozszerzenia php w systemie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ja wiem, że chcesz poukrywać, ale czy masz ku temu jakieś racjonalne uzasadnienie...? Jeśli chcesz, to da się zrobić, ale nie zawsze może mieć to sens.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:49 |