![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-asziatko- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Mając taki skrypt jak poniżej Kod <?php function getModTime($file) { $czas = filemtime($file); $data = date("d.m.Y, G:i:s", $czas); print "POI aktualizowane ". $file ." dnia ". $data."."; };?> do wyświetlenia modyfikacji pliku ZIP każdego z osobna (w przypadku 4 plików ZIP w tym samym folderze) jak zrobić żeby na takiej podstronie jak http://www.btsy.eu/poi.html w kolumnie POBIERZ PUNKTY POI przy każdej ikonce ZIP dopisać echo/print kiedy był aktualizowany dany plik z punktami POI?. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dodajac plik na serwer w momencie zapisu pliku zrób pobieranie daty z serwera i wypisz ją za pomocą echo w kolumnie której chcesz.
-------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kod function getModTime($file) {
$czas = filemtime($file); $data = date("d.m.Y, G:i:s", $czas); return "POI aktualizowane ". $file ." dnia ". $data."."; echo getModTime($plik); -------------------- |
|
|
-asziatko- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mówicie Panowie żeby zrobić tak. Wstawiam
Kod <?php function getModTime($file) { $czas = filemtime($file); $data = date("d.m.Y, G:i:s", $czas); return "POI aktualizowane ". $file ." dnia ". $data."."; echo getModTime($plik1); echo getModTime($plik2); echo getModTime($plik3); echo getModTime($plik4);?> a potem w danej kolumnie przez echo wstawiam w kolumnę, echo ma tak wyglądać Kod <?php echo getModTime($plik1);?>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
I? Działa? Nie działa?
-------------------- |
|
|
-asziatko- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie ma klamry/zamknięcia funkcji po średniku za return } - nie sprawdzałem czy nie ma więcej błędów....
Ten post edytował zegarek84 20.02.2009, 15:45:56 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-asziatko- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zrobiłem teraz tak
Kod <?php function getModTime($file) { $czas = filemtime($file); $data = date("d.m.Y, G:i:s", $czas); return "POI aktualizowane ". $file ." dnia ". $data."."; } getModTime($plik1 = "poi/era.zip"); getModTime($plik2 = "poi/plus.zip"); getModTime($plik3 = "poi/orange.zip"); getModTime($plik4 = "poi/play.zip");?> w kolumnę POBIERZ PUNKTY POI dałem Kod <?php echo getModTime($plik4);?> i wygląda to teraz tak jak na http://www.btsy.eu/poi.html . Nie zbyt jak można zobaczyć. W kolumnie jest Cytat POI aktualizowane dnia 01.01.1970, 1:00:00. Wszystko by było dobrze jak by data w kolumnie była poprawna. Jak to zmodyfikować?. Ten post edytował asziatko 20.02.2009, 17:03:29 |
|
|
![]()
|
|
Po co wywolujesz to po definicji funkcji?? Podalem ci w ten sposob tylko przyklad wywołania. Funkcje ta wywolujesz TYLKO w tabelce. W dodatku dajesz w tej tabelce wywolanie funkcji TYLKO na jednym pliku wiec jak ty chcesz uzyskac info rozne dla kazdego wiersza tabelki?
-------------------- |
|
|
-asziatko- |
![]()
|
Goście ![]() |
Opanowałem to w taki sposób jak
Kod <?php echo getModTime($plik4 = "poi/play.zip");?> Tyle że można pozbyć się takiego zapisu jak poi/orange.zip?. Nie potrzebne ta nazwa ścieżki jest. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wyswietlasz
itd. |
|
|
-asziatko- |
![]()
|
Goście ![]() |
ddiceman, dzięki wielkie za pomoc. Opanowałem wszystko gra ładnie. Wyświetla się tak http://www.btsy.eu/poi.html.
Hm... wydawało się że jest OK wszystko a jednak nie. Otóż mam ten skrypt Kod <?php function getModTime($file) { $czas = filemtime('poi/'.$file); $data = date("d.m.Y, G:i:s", $czas); return "Update". $file ." ". $data."."; } $plik1 = getModTime("era.zip"); $plik2 = getModTime("plus.zip"); $plik3 = getModTime("orange.zip"); $plik4 = getModTime("play.zip"); ?> na http://www.btsy.eu/poi.html i jak wrzucę jeden plik z dzisiejszą modyfikacją a 3 pliki ZIP pozostają bez zmian to w każdym pliku pisze że jest ta sama data aktualizacji. Jak zrobić żeby przy każdym pliku ZIP była indywidualna data i godzina modyfikacji a nie jak się wrzuci jeden plik to we wszystkich się zmienia data i godzina?. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:26 |