![]() |
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam taki oto skrypcik w jquery:
Przy czym div rebus3_toggle to div, w którym jest początkowo tekst: "Zobacz odpowiedź", a div #rebus3_tresc to div, w którym jest tekst, pokazywany i ukrywany. Problem polega na tym, że jak wpiszę sobie w funkcji toggle parametr "slow", to wpisana dalej instrukcja warunkowa się już gubi, bo wykonuje się chyba zanim ten div będzie w 100% visible i dlatego się nie zmienia. Dlatego zastanawiam się jak wymusić na skrypcie zaczekanie, aż ten div już się rzeczywiście pojawi? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w jQuery mozesz definiowac lancuch akcji.Kolejne akcje będą sie wykonywac dopiero gdy poprzednie sie skonczą. Doczytaj w dokumentacji bo nigdy z tego nie korzystalem i konkretow ci nie podam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat bo nigdy z tego nie korzystalem i konkretow ci nie podam Funkcje animacyjne, jako drugi parametr, przyjmują callback, czyli funkcję wykonywaną po ukończeniu animacji: Kod $('selector').fadeIn('slow', function(){
alert('skończyłem!'); }); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wrzuć twój kod html to coś poradzimy
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki, już to inaczej zrobiłem, po prostu zmienia dane w zależności o tego diva, w którym ma zmienić, a nie w zależności od tego drugiego ;]
Pozdrawiam ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:26 |