|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Korzystam ze smartów i chciałem dodać ajaxa i wszystko fajnie chodzi oprocz jednej dosyc istotnej rzeczy, jeżeli wstrzykuje dane do szablonu poprzez ajaxa, to elementy html'a są interpretowane jako tekst i wyglada to tak: {poprawny html} {---zwykly tekst taki jak podany} password<div class="form_row"> <div class="form_text"> * Password: </div> <div class="form_input"> <input type="text" name="password"> </div> </div> <div class="red"> <div class="form_row"> <div class="form_text"> * Password: </div> <div class="form_input"> <input type="text" name="password"> </div> </div> </div> <input type="button" name="change" onclick="class/change_password.php"> {--> koniec zwyklego tekstu} {poprawny html} Wiecie moze co z tym zrobic? Pozdro Ten post edytował ilkar 20.02.2009, 10:09:28 |
|
|
|
![]() |
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Cytat eżeli wstrzykuje dane do szablonu poprzez ajaxa Czyli dokladnie co robisz?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
czyli mam wyswietloną strone w szablonie smartow, w ktorym mam przyciks, ktory po wcisnieciu mam dodać kolejny kawalek html'a do szablonu, i wstrzykuje ten kawalek htmla, ale przgladarka nie interpretuje tego jako html, tylko zwykly tekst
|
|
|
|
|
|
dalej nie kumam co ty robisz. ajax sluzy do komunikacji strony z serwerem. Dane jakie odbierasz z ajaxa mozesz wlozyc do strony a nie do szablonu
Pokaz kod co ty tam masz, to moze sie rozjasni -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 17 Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Myślę że brak zakończenia w kodzie ' lub "
|
|
|
|
|
|
|
|
Czyli od początku:
Mam formularz który widać powyżej. Po naciśnięciu przyciku "Zmień" jQuery który napisany jest ponieżej: function change_password(){ldelim} $.get('class/change_password.php', function(data){ldelim} $("#change_password").text(data); {rdelim} ) {rdelim} zaciąga z pliki "class/change_password.php" kawałek formularza: echo '<div class="form_row"> <div class="form_text"> * Password: </div> <div class="form_input"> <input type="text" name="password"> </div> </div> <div class="red"> <div class="form_row"> <div class="form_text"> * Password: </div> <div class="form_input"> <input type="text" name="password"> </div> </div> </div> <input type="button" name="change" onclick="class/change_password.php"> '; który ma być wrzucony zamiast przycisku. I rzeczywiście jest wrzucany ale w sposób następujący:
Ten post edytował ilkar 20.02.2009, 11:33:18 |
|
|
|
|
|
dalej nie kumam co ty robisz. ajax sluzy do komunikacji strony z serwerem. Dane jakie odbierasz z ajaxa mozesz wlozyc do strony a nie do szablonu Pokaz kod co ty tam masz, to moze sie rozjasni nie: .text() a: .html() podejrzewam ze to cos z id "change_password" to jakis div -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
|
|
|
|
|
dzieki nospor
|
|
|
|
|
|
Cieszę się, ale nastepnym razem - blagam cię - pisz od razu oco chodzi, bo tym tekstem z szablonem to wprowadziles tyle zamieszania ze glowa mała. Tutaj smarty ani zaden inny system szablonów nie ma nic do gadania
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 02:03 |