![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 9 Dołączył: 20.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam spory problem PIszę któtki skrypt ale napotkałem sie na dziwny problem .. a mianowicie mam kod o taki :
Kod //przypisuje zmiennym wartosci z formularza: $nazwa=$_POST['nazwa']; $opis=$_POST['opis']; $id=$_GET['id']; if ( $nazwa && $opis ){ $query = "INSERT INTO generator set nazwa='$nazwa',opis='$opis'"; mysql_query($query); } if (isset($_GET['id'])) { $id = intval($_GET['id']); $lol = mysql_query ("SELECT * FROM generator WHERE id=.'$id'.'"); } //pokazywanie wiadomości if(!empty($lol)) { $odp = mysql_query($lol); } while ($odp && $i = mysql_fetch_assoc ($lol)) { $nazwa = $i['nazwa']; $opis = $i['opis']; print "$nazwa"; } Ale wygląda na to iż mam błąd w zapytaniu bo nie pokazuje sie opis lub nazwa podczas uzycia petli while . Proszę o pomoc ![]() Ten post edytował Ruio 20.02.2009, 08:49:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
jakie zmienne taki post : lol
![]() id=.'$id'. po co te kropki? Poczytaj w manualu o lancuchach tekstowych bo mieszasz pojecia.... if(!empty($lol)) { $odp = mysql_query($lol); } przeciez $lol to wynik mysql_query, wiec na grzyba znowy na tym robisz mysql_query?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 9 Dołączył: 20.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe mylę się jeszcze trochę
![]() ![]() ![]() P.S Mam w bazie że id jest numerowane automatycznie może w tym kłopot ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wogole ci nie dochodzi do zapytania, gdyz masz warunek isset($_GET['id'])
A w url nie masz ustawione id nie:?id-44 a: ?id=44 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
eee to co mam zrobić
![]() ![]() edit// Odkryłem czemu nie działało ;d w bazie miałem pole o nazwie Nazwa a pobierałem pole : nazwa ![]() ![]() ![]() Ten post edytował Ruio 20.02.2009, 09:31:32 |
|
|
![]()
|
|
Cytat w bazie miałem pole o nazwie Nazwa a pobierałem pole : nazwa głupi bład jedna literka a juz nie działał zastosuj sie do tego: http://nospor.pl/php-faq-n29.html#faq-2 a unikniesz takich bledow W ogole zastosuj sie do wszystkich porad stamtad ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dokładnie
![]() ![]() edit// widziałem że gdzieś polecałeś funkcję : mysql_insert_id przy podobnym przypadku ![]() Ten post edytował Ruio 20.02.2009, 09:52:03 |
|
|
![]()
|
|
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
czyli kolejny raz dzięki i można zamknąć temat o ile robicie takie coś na forum bo nie znam jeszcze was
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat można zamknąć temat o ile robicie takie coś na forum Przejrzyj pierwsze lepsze 10 tematow na forum a sie dowiesz czy robimy takie cos ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:20 |