![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Nie mogę nigdzie znaleźć funkcji JavaScript która umieszczona w onSubmit="" przenosiła by mnie do wybranej strony ![]() <html> <head> <script type="text/JavaScript"> function przejdz() { if (confirm('Na pewno chcesz przejść do następnej strony?')) { window.location.href("http://localhost/aaa.php"); } } </script> </head> <body> <form method="post" onSubmit="przejdz()"> <input type="submit" value="Przejdź"> </form> </body> </html> Niestety location w ogóle mi nie działa. Prosiłbym o pomoc. Jestem pewien, że problem jest trywialny ale z jakiegoś powodu nie mogę dać sobie z nim rady ![]() P.S. Może zna ktoś jakieś dobre publikacje dotyczące JS? Ciężko jest znaleźć coś co by wyczerpującą opisywało ten język, większość książek opisuje tylko absolutne podstawy. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
onsubmit="przejdz(); return false;"
return false da ci to ze nie przeniesie cie do urla wpisanego w action=. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie chodzi o to żeby nie używać action="". Ale Jeżeli zrobię tak:
<form method="post" onSubmit="przejdz(); return false;" action="strona.html">] to polecenie window.location.href("http://localhost/aaa.php"); nigdzie mnie nie przenosi. Strona się odświeża i tyle. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakiś zamiennik dla tego polecenia, który nakazuje zmianę strony (location.href powinno to robić a jednak nie działa ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<p align="center"><form action="TUTAJ WPISZ SWÓJ PLIK" method="post">
<input type="submit" style="src="imgaes/button.jpg"" value="Przejdź" /> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
@aas92
Nie potrafisz czytać? Cytat Właśnie chodzi o to żeby nie używać action="". Ale Jeżeli zrobię tak:
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki Batman! zasłużony "pomógł"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:35 |