![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 1 Dołączył: 28.10.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie odnośnie tych 3 tematów. Chciałbym zrobić coś takiego że tworzę główną stronę. I chciałbym includować skrypt php w którym będzie dane. Coś takiego www.strona.info/id.php?=demon www.strona.info/id.php?=dragon Pliki z danymi będą w demon.php , dragon.php Oraz żeby takie stronki zmieniało na www.strona.info/demon RewriteRule ^(.+)/$ id.php?=dragon Chyba źle :/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod RewriteRule ^(.+) id.php?=$1 ![]() $1-$9, to podstawienia, którego u Ciebie zabrakło. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 1 Dołączył: 28.10.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dziękuję za odpowiedź.
Mógłby ktoś jeszcze mi pomóc z includowaniem i GET? Jutro zaczynam robić stronę i chciałbym mieć już to zrobione ![]() Cytat W miarę bezpieczny, a jednocześnie elastyczny kod może wyglądać następująco:
Bardziej bezpieczny, ale mniej elastyczny (dodanie nowej strony wymaga zmian tego kodu)
To jest dobry skrypt? O co chodzi w drugim że zmiana kodu? Będzie mi każdą stronę tak robiło? Ten post edytował Bartusek 19.02.2009, 22:06:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat O co chodzi w drugim że zmiana kodu? Musisz dopisać kolejny przypadek (case), jeśli chcesz dodać kolejną stronę. Ale po szczegóły zapraszam do manuala: switch" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
To będzie www.stronka.info/potwory/id.php?=demon ? może ktoś pomóc? no proszę :/ |
|
|
![]()
|
|
A nie możesz po prostu spróbować, czy zadziała...?
Miałem wcześniej odpowiedzieć na tego posta, ale wysil się odrobinę i sam trochę popróbuj. Przecież pływać się nie nauczysz od samego czytania. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Not Found
The requested URL /blackd/id.php?=demon was not found on this server. Co wpisać w pliku id.php ? http://mojastrona.pl/blackd/index.php?id=demon Nic się nie pokazuje chociaż mam w pliku demon.php
Ten post edytował Bartusek 20.02.2009, 19:13:27 |
|
|
![]()
|
|
Błąd nie tkwi w nieprawidłowym skrypcie, a złym wywołaniu - serwer nie widzi id.php, w tym problem.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
http://mojastrona.pl/blackd/index.php?page=demon
Działa, ale ja głupi ![]()
Dlaczego nie chce mi działać? Ten post edytował Bartusek 20.02.2009, 20:20:32 |
|
|
![]()
|
|
Błąd jakiś wysypuje, czy nie działa przepisywanie?
Zamień miejscami regułki, dodaj flagę [L] do każdej z nich. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Strona się ładuje, adres się nie zmienia.
Gdzie wkleić .htaccess ? Bo mam główny folder a w nim /blackd/index.php ? Wkleiłem do obydwu. |
|
|
![]()
|
|
Dodaj RewriteBase /blackd na początku.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nie chce działać..
Mam konto testowe na linuxpl.com |
|
|
![]()
|
|
Może pokaż cały .htaccess?
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
O ile się nie mylę, to:
Kod RewriteRule ^/([a-zA-Z]+)/?$ index.php?page=$1 [L]
|
|
![]()
|
|
http://xc.ayz.pl/blackd/index.php?page=demon
W dalszym ciągu nie działa. |
|
|
![]()
|
|
Kod RewriteEngine on RewriteBase /blackd/ RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/?$ index.php?page=$1 [L] sprawdziłem. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:15 |