![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Chce uzyskac zapytanie (przykład z manuala):
zastosowali: ->where("price < $minimumPrice OR price > $maximumPrice") Chcialbym jednak uzyc bindowania i zrobic tak
Oczywiscie to nie zadziala, bo where() przyjmuje tylko jedą wartosc do bindowania. W kodzie ani w dokumentacji nie znalazlem tego, a nie chce mi sie wierzyc by nie pomysleli o tym przy where()... Zapodanie tablicy wartosci tez nie dziala. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat If you need to combine terms together using OR, use the orWhere() method. This method is used in the same way as the where() method, except that the term specified is preceded by OR, instead of AND. Edit: źródło Ten post edytował ziqzaq 19.02.2009, 09:49:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a przeczytaj jeszcze raz przyklad z pierwszego posta i porownaj z tym co robi orWhere
![]() ps: moj przyklad jest pod tym co ty mi zacytowales ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mea kulpa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
? -------------------- Wspomnienia
|
|
|
![]()
|
|
rozumiem ze to zwykły strzał? oczywiscie nie działa
" Invalid parameter number: no parameters were bound " -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 7 Dołączył: 5.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie chce mi sie wierzyc by nie pomysleli o tym przy where()... Tak na szybko przejrzalem kod i wychodzi, ze Zend_Db_Select::where wywoluje Zend_Db_Select::_where gdzie umieszczony zostal warunek: Kod if ($value !== null) { $condition = $this->_adapter->quoteInto($condition, $value, $type); } Z kolei Zend_Db_Adapter_Abstract::quoteInto($text, $value, $type, $count) ma parametr $count Cytat @param integer $count OPTIONAL count of placeholders to replace Z tego co rozumiem, gdyby w _where umiescic cos podobnego do: Kod if ($value !== null) { $count = is_array($value) ? count($value) : null; $condition = $this->_adapter->quoteInto($condition, $value, $type, $count); } to mialoby szanse zadzialac. Tylko taki strzal ![]() |
|
|
![]()
|
|
Hehe, no tak, ale nie będę przecież modyfikował im frameworka. Przyjdzie nowa wersja i bede musial pamietac ze jakies zmiany robilem i ja nanosic na nową wersje
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze możesz spróbować czerpiąc z przykładu http://zendframework.com/manual/en/zend.db...tement.creating
a konkretnie
Pisałem na sucho więc nie wiem czy zadziała -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
Jest to jakaś myśl.
Niestety uzywam tego $select do Zend_Paginator i coś czuję ze podane przez Ciebie rozwiązanie będzie się z tym gryzło. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:48 |