![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, mam następujący problem, dodałem do swojego serwisu wyszukiwarkę google trochę porysowałem i wygląda to pod FF tak .
![]() mnie się podoba ale do rzeczy w czym jest problem. Kod wyszukiwarki sobie "napisałem" taki: Kod <div style="background-image:url(images/bg-szukaj.jpg)"> <div style="height:10px;"></div> <div align=right> <form action="http://www.google.pl/search" method="get"> <input name="q" type="text" class="pole_szukaj" /> <input type="hidden" name="ie" value="iso-8859-2" /> <div style="height:5px;"></div> <input type="hidden" name="lr" value="lang_pl" class="pole_wybory"/> <select name="sitesearch" class="pole_wybory" > <option value="www.xxx-xxx.xxx">W serwisie</option> <option value="">W Internecie</option> </select> <input type="submit" name="Submit" class="klawisz_szukaj" value="Szukaj" /> </form> </div> </div> Kod CSS: Kod .klawisz_szukaj { text-align:center; width: 70px; font-size: 12px; padding-bottom:4px; } .pole_szukaj { width: 168px; font-size: 12px; padding-bottom:4px; } .pole_wybory { width: 100px; font-size: 12px; padding-bottom:4px; } w serwisie jest jeszcze formularz który wykorzystuje submit i tam działa poprawnie Kod CSS z którego korzysta formularz: Kod input.text, textarea, select, input { width: auto; padding: 2px; background-color: #F8F8F8; border:1px solid #999999; color:#666666; font-size:12px; } .center input{ display: block; margin: 0 auto; } No i pod IE nie działa klawisz Submit a dodatkowo łapie inne wymiary i zachowuje się jak typowy input text ![]() Moje umiejętności się wyczerpały ![]() Ten post edytował ayeo 19.02.2009, 04:53:41
Powód edycji: tagi w temacie
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm to masz cos z IE skopane chyba...
Twoj kod dziala mi poprawnie pod FF3 i IE7. a wywal z
name="Submit" . moze pomoze. albo podaj caly kod. Ten post edytował elmozaur 19.02.2009, 09:01:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:46 |