![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem z dodaniem wartości zwracanej przez funkcję do stringu.
Otóż zgodnie z tym co jest opisane na php.net , napis echo powinien zwrócić wartość zwracaną przez funkcje, niestety nic się nie wyświetla. Wie ktoś może dlaczego? <?php function getName() { $a = 'ddd'; return a; } $b = 'b'; echo "This is the value of the var named by the return value of getName(): {${getName()}}"; ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak, niestety kod dalej nie dziala, mi chodzi generalnie o to:
echo "This is the value of the var named by the return value of getName(): {${getName()}}"; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Otóż zgodnie z tym co jest opisane na php.net Daj linka gdzie ten kod znalazles bo albo:1) piszą tam wierutne bzdury 2) przepisales z bledem lub 3) sam to na podstawie czegos wymysliles i zrobiles conajmniej dwa bledy ![]() lub 4) oni tak mają na stronie i to oni mają tam conajmniej dwa bledy ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no i tam nie ma tak blednego kodu
![]()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
czyli jak?, mi na tym głównie zależało, żeby to co funkcja zwraca dodać do stringa, funkcje sam zrobiłem. echo "This is the value of the var named by the return value of getName(): {${getName()}}";
Ten post edytował andreu2311 18.02.2009, 23:38:48 |
|
|
![]()
|
|
Cytat żeby to co funkcja zwraca dodać do stringa, ja ci podalem jak do stringa to co zawiera zmienna, o nazwie takiej, jaka zwraca funkcja. A jak ty chcesz dodac tylko to co zwraca funkcja to:
I juz. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:25 |