![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema,
mam problem z listami otóż jak ustawić by pod ie6 żeby jeden link był zaraz pod drugim bez odstępu i marginesu? dawałem margin: 0px; ale to nic nie dało... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
może pokaż kod bo trudno zrozumieć co i jak...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno wyglądać mniej więcej tak:
![]() Teraz nie mam jak zrobić screena z IE6 bo nie mam tymczasowo dostępu do laptopa. Ale wygląda to tak, że linki są przesunięte maksymalnie do krawędzi tego ciemniejszego diva i mają między sobą takie z 5px odstepy. Chce te odstępy zlikwidować. Kod #footer_links ul { list-style-type: none; margin: 15px 0px 0px 0px; }
#footer_links ul li { font-family: Verdana; font-size: 10px; color: #c7df42; font-weight: normal; } #footer_links a{ color: #c7df42; } #footer_links a:hover{ color: #fff; } Ten post edytował DonJeday 18.02.2009, 20:23:52 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
to nadaj dla ul - margin: 0; padding: 0;
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Stary bug IE z listami. Wyjścia są dwa:
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
1. Nie mam znaków:
Kod <ul> <li><a href="link/">link</a></li> <li><a href="link2/">link 2</a></li> </ul> 2. Co to znaczy nadać zoom? Bo nie widzę czegoś takiego dla css i xhtml ;p -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat 1. Nie mam znaków: Między </li> a <li> masz. ![]() Cytat 2. Co to znaczy nadać zoom? Bo nie widzę czegoś takiego dla css i xhtml ;p Nieudokumentowana własność CSS, działająca tylko na IE. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Wiec tak, przetestowałem dwie możliwości i nic nie zadziałało
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Popróbuj dla różnych selektorów; trzeba trochę, niestety, pokombinować.
A mógłbyś pokazać screena, jak to teraz wygląda? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 38 Dołączył: 24.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To może daj ujemny marginesy dla elementów <li> np:
Kod #footer_links ul li { float:left; //to powinno pomóc w czyszczeniu białych znaków} lub Kod #footer_links ul li
{ margin: -5px 0; } Ten post edytował Fantazyn 19.02.2009, 09:36:23 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie mam znaków: Kod <ul> <li><a href="link/">link</a></li> <li><a href="link2/">link 2</a></li> </ul> No i akurat masz te znaki, które dla IE są psujące. Kiedyś miałem ten sam problem i zrobiłem tak i zadziałało: -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki problem rozwiązany
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:50 |