![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam panow :]
skoro tu mozna walic wszystko no to wale cos niezwiazanego z php ![]() wiec, kupilem se nowy komputer i dzialal jak rakietka ale teraz cos widac jakis robak w systemie i juz nie dziala jak rakieta tylko dwa razy wolniej jakies propozycje? a druga sprawa to czy radeon 9200 se to dobra graficzna? -------------------- www.motorower.com.pl - kup sobie cos :]
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2003 Skąd: Jawor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeinstaluj system? Czasami nawet warto to robić regularnie...
![]() ![]() -------------------- tnij.org - skracanie, maskowanie długich linków
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
grafa w miare dobre gdyby nie to SE na koncu, to wcale nie oznacza second edition tylko Slow Edition
-------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W przypadku Windowsów innych niż seria NT, 20000 itp - najlepiej przeinstalowywaćraz na dwa tygodnie a jeśli chce się by działał sprawnie to raz na tydzień...w przypadku winów NT i 2000 to raz na miesiąc zalecane raz na dwa tygodnie...
A najlepiej to pozbyć sie wina (tak wiem, ja mam wina ale to dlatego, że nie mogę go usynąć ze wzglęu na rodziców)... To było takie moje prywatne zdanie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat W przypadku Windowsów innych niż seria NT, 20000 itp - najlepiej przeinstalowywaćraz na dwa tygodnie a jeśli chce się by działał sprawnie to raz na tydzień...w przypadku winów NT i 2000 to raz na miesiąc zalecane raz na dwa tygodnie...
A najlepiej to pozbyć sie wina (tak wiem, ja mam wina ale to dlatego, że nie mogę go usynąć ze wzglęu na rodziców)... To było takie moje prywatne zdanie ![]() mozilli tez nie mozesz zainstalowac ze wzgledu na rodzicow? -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mogę zaistalować ale lenistwo mi nie pozwala...do komputera siadam na trzy góra cztery godziny i mam od groma pracy...a wiesz ile zajmuje wklepanie w google.pl słowa Mozilla
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm a co to se przeszkadza?
-------------------- www.motorower.com.pl - kup sobie cos :]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mogę zaistalować ale lenistwo mi nie pozwala...do komputera siadam na trzy góra cztery godziny i mam od groma pracy...a wiesz ile zajmuje wklepanie w google.pl słowa Mozilla
![]() A ile czasu zmarnmowales piszac tego posta ? Huh... Szkoda liczyc bo to tez strata czasu... A ile zajmuje wpisanie adresu www.php.pl ?! O w morde! Czuje ze zmarnowalem 80% mojego zycia na wklepywaniu adresow www !!! Ale tlumaczenie... Zalosne |
|
|
![]()
|
|
Tłumaczenie zaiste załosne...ale czy bardziej żałosne nie est komentowanie żałosnego tłumaczenia
![]() |
|
|
![]()
|
|
panowie co to te "SE", co to daje albo co zabiera :]
-------------------- www.motorower.com.pl - kup sobie cos :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat W przypadku Windowsów innych niż seria NT, 20000 itp - najlepiej przeinstalowywaćraz na dwa tygodnie a jeśli chce się by działał sprawnie to raz na tydzień...w przypadku winów NT i 2000 to raz na miesiąc zalecane raz na dwa tygodnie... A kolega to się czego nawdychał?
@goped: 1. POrządkowanie dysku 2. Defragmentacja 3. Sprawdż co się uruchamia wraz z systemem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
scaaner - to doświadczenia a autopsji....no może przesadziłem, żę raz na tydzień...ale tak raz ndwa tygodnie, raz na miesiąc dobrze jest przeisntalować komputer....
a co do Mozilli - zainstalowałem, chciałem sie pobawić ... łądnie wyglaa itp, szybko chodzi i chetnie bym korzystał gdyby nie to, że ma w zwyczaju zatrzymamywać pracę komputera na 1 około minutę w przypadkowych miejscach z niewadomych przyczyn...już jąskasowąłem...diśpobawiesię z Operą |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat scanner - to doświadczenia a autopsji....no może przesadziłem, żę raz na tydzień...ale tak raz ndwa tygodnie, raz na miesiąc dobrze jest przeisntalować komputer.... Buehehehehehheh...
Z doświadczenia: Służbowy WinNT, służbowy Win98: przeinstalowywany raz do roku na Gwiazdkę. Domowy WinXP Pro: przeinstalowywany raz na pół roku, coby po prostu porządek po aktualizacjach użytkowego softu zrobić. Cytat a co do Mozilli - zainstalowałem, chciałem sie pobawić (...) ma w zwyczaju zatrzymamywać pracę komputera na 1 około minutę w przypadkowych miejscach z niewadomych przyczyn... MozillaPL 1.6 - nie zauważyłem, żeby coś zatrzymywało...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Co do Mozilli to miałęm tą samąi nie wiedziałęm od czwego to może być...ale ogólne odczucie - 6+...gdyby nie te zawieszenia to teraz bym z niej korzystał
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w takim razie jak juz sobie formatniesz dysk i przeinstalujesz windoze to zainstaluj mozille - na pewno wszystko bedzie dobrze dzialalo.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
hmmm
dobra, wiec tak. mam gigabyte na chipsecie 875P radeona 9200 se i celerona 2,4 ghz dzialalo bomba rakieta i wogole a kilka dni temu przestalo tak fajnie dzialac ![]() wejdzcie na http://www.prometeusz.com/performance/help.php i tam jest test it, sprawdzcie swoje wyniki i prownamy je :] w helpie pisze co i jak edit: jeszcze win XP :] -------------------- www.motorower.com.pl - kup sobie cos :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat scaaner - to doświadczenia a autopsji....no może przesadziłem, żę raz na tydzień...ale tak raz ndwa tygodnie, raz na miesiąc dobrze jest przeisntalować komputer....
Taki system jak jego pan! Moj WinXP w tej chwili ma 18 dniowy uptime (codziennie uzywany po kilkanascie godzin i nie odczuwam zadnych zwolnien czy innych anomalii) ! I wg Ciebie niby jak go wylacze (za pare dni) to juz mam robic reinstall? ![]() O ile w sprawie W95/98/Me to sie czesciowo zgodze, ze trzeba je czasem nieprzecietnie czesto instalowac, bo potrafia sie same z siebie popsuc, ale do systemow z rodziny NT nie ma sie co czepiac. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak miałem Windowsa 98 to trzeba go było raz na kwartał reinstalować, ale było to związane z czym innym niż awaryjnością - dlaczego? Ponieważ zawsze po formacie instalowałem Windowsa, dogrywałem niezbędne programy i na tym koniec - przez cały późniejszy okres nie wrzucałem prawie żadnych aplikacji. Nawet antywirusa nie miałem
![]() Z Windowsem XP jest tak samo, z tym, że codzi na lepszym kompie, więc czasem coś sie dogra - ale jest tak samo bezawaryjny. Chociaż czasami mi sie pojawia niebieski ekran, napis "IRQ_LESS_OR_EQUAL" i reset. Ale rzadko i zupełnie nie wiadomo skąd i czemu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2002 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tez mam problem z wydajnością, a raczej chyba z kompem. Ostatnio brat kupił sobie kompa, MB Asus A7V600, cpu AMD 2500+, ram 256, hdd SATA maxtor. W czym problem, ja mam troszke inne zestawienie, zainstalowane wiele programów i gier a komp uruchamia mi sie błyskawicznie w porównaniu do tamtego, tam aby windows sie uruchomił trzeba czekać aż pasek windowsa przejdzie na ekranie 32 razy !!! (nie licząc ze zatrzymuje sie czasem na kilka sekund). Dodam ze dysk jest puściutki - sama winda. Czym to jest spowodowane ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat MB Asus A7V600, cpu AMD 2500+, ram 256, hdd SATA maxtor.
Jaja sobie robisz? To tak jakby do Mercedesa wstawić stare radio monofoniczne. Przy takim procesorze, dysku aż sie prosi żeby było co najmniej 512 ramu !! -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:52 |