![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hejka,
macie jakieś doświadczenia z kursami/szkoleniami na temat bezpieczeństwa aplikacji WWW? Możecie polecić jakieś takie kursy? (oczywiście nie chodzi o darmowe tylko o normalne płatne) Tematyka mniej wiecej taka jak tutaj: http://www.szkolenia.com.pl/katalog/szkolenie/38512 W necie można znaleźć kilka takich ofert, ale niestety oferta na stronie za dużo nie powie na temat jakości takiego kursu, kompetencjach nauczycieli etc. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw te sql a teraz szkolenie... ty hakerze... ;P
a nieco bardziej poważniej to lepiej chyba wybrać które zagadnienia Cię interesują i poczytać/przenalizować to w internecie (artykułach) z przykładowych powodów: - Nic za to nie płacisz - Takie kursy są drogie. - Artykuł możesz czytać dowoli, jeżeli staniesz na jakimś zagadnieniu - Może się okazać, że jest to szkolenie jak to gównianej Szkoły Hakerów... przez którą sam straciłem 140 zł.. - Jak czytasz z kilku źródeł to zagadnienie traktowane jest innym podejściem i możesz dowiedzieć się czegoś w obszerniejszym zakresie. - W związku z tym że takie arty w internecie sa darmowe to możesz ocenić ich przydatnośc - Wybierasz te zagadnienia, które Cię interesują I jest też n innych powodow Czasem odbywaja się konferencje na ktore mozna pojsc za darmo. Ciekawy przykład trainu: jakiś czas temu wyniuchałem w internecie projekt WebGoat (www.owasp.org), jest to przykładowa stronka na której można trenić ataki (w tym wbudowana obsługa ataków XSS itp.) -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat - Może się okazać, że jest to szkolenie jak to gównianej Szkoły Hakerów... I wlasnie dlatego chcialem byscie cos polecili jesli juz mieliscie kontakt ![]() Cytat Takie kursy są drogie. Powiedzmy ze mam sponsora. A pozatym kto mówił ze to ja będę jechal na ten kurs ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Swego czasu szkoliłem się z UML-a w Altkomie i przyznam szczerze, że bardzo mi się szkolenie podobało. Poszukaj w ofercie, może znajdziesz coś, co Ciebie zainteresuje.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:06 |