Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> kursy, szkolenia - bezpieczeństwo
nospor

Grupa: Moderatorzy

Hejka,
macie jakieś doświadczenia z kursami/szkoleniami na temat bezpieczeństwa aplikacji WWW? Możecie polecić jakieś takie kursy? (oczywiście nie chodzi o darmowe tylko o normalne płatne)
Tematyka mniej wiecej taka jak tutaj:
http://www.szkolenia.com.pl/katalog/szkolenie/38512

W necie można znaleźć kilka takich ofert, ale niestety oferta na stronie za dużo nie powie na temat jakości takiego kursu, kompetencjach nauczycieli etc.

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
pyro

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Najpierw te sql a teraz szkolenie... ty hakerze... ;P

a nieco bardziej poważniej to lepiej chyba wybrać które zagadnienia Cię interesują i poczytać/przenalizować to w internecie (artykułach) z przykładowych powodów:

- Nic za to nie płacisz
- Takie kursy są drogie.
- Artykuł możesz czytać dowoli, jeżeli staniesz na jakimś zagadnieniu
- Może się okazać, że jest to szkolenie jak to gównianej Szkoły Hakerów... przez którą sam straciłem 140 zł..
- Jak czytasz z kilku źródeł to zagadnienie traktowane jest innym podejściem i możesz dowiedzieć się czegoś w obszerniejszym zakresie.
- W związku z tym że takie arty w internecie sa darmowe to możesz ocenić ich przydatnośc
- Wybierasz te zagadnienia, które Cię interesują

I jest też n innych powodow

Czasem odbywaja się konferencje na ktore mozna pojsc za darmo.

Ciekawy przykład trainu: jakiś czas temu wyniuchałem w internecie projekt WebGoat (www.owasp.org), jest to przykładowa stronka na której można trenić ataki (w tym wbudowana obsługa ataków XSS itp.)

--------------------
ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
+Quote Post
nospor

Cytat
- Może się okazać, że jest to szkolenie jak to gównianej Szkoły Hakerów...
I wlasnie dlatego chcialem byscie cos polecili jesli juz mieliscie kontakt smile.gif

Cytat
Takie kursy są drogie.
Powiedzmy ze mam sponsora. A pozatym kto mówił ze to ja będę jechal na ten kurs winksmiley.jpg

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post
batman

Swego czasu szkoliłem się z UML-a w Altkomie i przyznam szczerze, że bardzo mi się szkolenie podobało. Poszukaj w ofercie, może znajdziesz coś, co Ciebie zainteresuje.

--------------------
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:06