![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tabela wyświetla po 10 rekordów na stronie, chciałem dodać funkcję sortującą w nazwie kolumny która będzie sortować po nazwie z kolumny. No ale niestety coś jest źle (nie mam pojęcia gdzie) bo mam same błędy. Bardzo proszę o pomoc.
Przepraszam że w dwóch postach ale się nie zmieściło.
Ten post edytował e-konrad 18.02.2009, 13:38:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetl sobie wygenerowane zapytanie sql - może dzięki temu zorientujesz się co jest nie tak, a jeśli nie to wklej tu to zapytanie, które otrzymujesz oraz strukturę tabeli "plany_wiosenna"
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem o jakie zapytanie chodzi. Pierwszy raz robię coś na bazie MySQL.
Oto struktura tabeli:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób po prosu
Kod $sql = "SELECT * FROM plany_wiosenna ORDER BY $orderBy $dir LIMIT $offset, $limit;"; var_dump($sql); I zobacz co się wyświetli -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
Tylko w którym miejscu mam to wstawić, bo tych zapytań $sql to mam już od groma:-(
Chyba sobie to daruje. To jest trudniejsze niż myślałem:-( |
|
|
![]()
|
|
W miejscu w którym robisz sortowanie - zresztą napisałem Ci var_dump pod linią, pod którą masz to wstawić
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
Nad tabelą wyświetliło mi:
Kod string(60) "SELECT * FROM plany_wiosenna ORDER BY lokal asc LIMIT 0, 10;" Czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć co z tym skryptem jest nie tak? Ten post edytował e-konrad 20.02.2009, 21:43:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:16 |