![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam takie pytanie czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć czego mam szukać chodzi mi o upload plików na serwer tylko tu tak dziana sprawa mam konto na darmowym serwerze i na płatnym i chciałbym poprzez darmowy serwer przesłać pliki na płatny serwer czyli
np http://strona.pl/upload katalog ma atrybut 777 move_uploaded_file($plik_tmp, "http://strona.pl/upload katalog/$plik_nazwa"); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 32 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yyy co chcesz zrobić? przesyłać pliki między serwerami ? ustawianie katalogu na 777 jest chyba raczej dość niebezpieczne... nie polecam takiego dziwnego sposobu działania...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zeby pliki mozna było umieścic w katalogu musze dac atrybut 777 no mozna dac tez 666 ale mi chodzi dokładnie o przesłanie pliku na serwer do danego katalogu czyli http://mojastrona.pl/upload
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 18 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak tego nie zrobisz... najprościej będzie wykorzystać ftp do przesyłu pliku
Ten post edytował webdevil 17.02.2009, 21:23:52 |
|
|
![]()
|
|
jest mozliwość przeslania do katalogu z atrybutem 777 na dany serwer tylko nie wiem do końca czego szukać w jakis sposób i przez ftp nie musze tego robic bo jest jakis sposób zeby to zrobic poprzez skrypt php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 18 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest mozliwość przeslania do katalogu z atrybutem 777 na dany serwer tylko nie wiem do końca czego szukać w jakis sposób i przez ftp nie musze tego robic bo jest jakis sposób zeby to zrobic poprzez skrypt php tak - najprościej - przez połączenie ftp przez skrypt php: http://pl.php.net/ftp |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 32 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale to i tak jest takie troche
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
na płatnym nie ma uploadu a na darmowym sobie moge postawić wiec przekierowanie z darnowego na płatny serwer ale dobra i tak widze ze nitk mi nie pomoze
|
|
|
![]()
|
|
a czemu nie możesz użyć ftp przez php? w czym problem? przecież to parę linijek kodu...
i co to za płatny serwer bez możliwości uploadu plików? (jeśli dobrze zrozumiałem Twoją wypowiedź) |
|
|
![]()
|
|
moge na płatnym sobie zrobie upload ale nie chce to jedno dwa ftp nie moge wszędzie zainstlować jak chce przeslac plik na swój platny werwer wchodze na darmowy i wale na płatny takie zamotane ale takie cos chce osiagnac
|
|
|
![]()
|
|
ftp nie moge wszędzie zainstlować ale co tu instalować? chyba nie rozumiesz. ja mówię o skrypcie php który wysyła plik przez protokół FTP:
i tyle.. tylko odpowiednio poustawiać zmienne. ewentualnie jeszcze ftp_pasv... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale z tego, co mi wiadomo, to obsługa FTP nie jest domyślnie aktywna przy kompilacji PHP.
Trzeba najpierw sprawdzić przez phpinfo" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, jeśli nie ma - mail do admina z prośbą o instalację, a jeśli się wykręci - trzeba kombinować z klientem bazującym na fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:08 |