![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie wszystkich!
Chciałem zaprezentować mój serwis - http://atlas-wifi.pl w którym to znajdują się informacje o darmowych hotspotach w Polsce. Serwis działa już kilka miesięcy - udało się zebrać ponad 700 hotspotów. Za znalezienie błędów (bezpieczeństwo), uwagi i propozycje będę wdzięczny ![]() pozdr, shpyo -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
http://atlas-wifi.pl/pages/citie
to bblad kolejny to wyszukiwarka - ktora nie dziala wpisuje miejscowosc a wynikow nie ma choc na wykazie jest miejscowosc i sa punkty .. ogolne wrazenie pozytywne -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za info. Z ta wyszukiwarką też zauważyłem. Coś z htaccessem mam nie nie tak i nie pozwala na 301
![]() Pracuję nad tym. Regułka dla "pages" jest teraz bardziej restrykcyjna ![]() Ten post edytował shpyo 17.02.2009, 11:41:14 -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przy dodaniu komenta:
Stolica polski? Jak wpisze: Warszawa to dostaje tekst Nie znasz stolicy Polski? ![]() Nie wiem jak autor, ale ja znam stolice Polski ![]() Zadziała dopiero jak dam: warszawa. Jakies strtolower to mozna by uzyc.... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnośnie wyszukiwarki, to jak dam nazwę dwu członową to też nie znajduje, pomimo, że jest na liście.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Z wyszukiwarka był drobny błąd.
Już został poprawiony. Sztuczka ze stolicą Polski już przyjmuje opcję nospora ![]() Ten post edytował shpyo 17.02.2009, 12:03:02 -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Sztuczka ze stolicą Polski już przyjmuje opcję nospora Raz ze to zadna sztuczka, dwa ze nadal nie dziala...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Przydałoby się aby na liście miast miasta na Ż były po Z, a nie w środku listy miast na L
![]() |
|
|
![]()
|
|
Raz ze to zadna sztuczka, dwa ze nadal nie dziala... Stolice mam w kilku miejscach (m.in. w formularzu kontaktowym) jest już poprawione. Przydałoby się aby na liście miast miasta na Ż były po Z, a nie w środku listy miast na L ![]() Tego nie wiem jak ugryźć, to musi być jakieś ustawienie SQL, tabele mam kodowane w UTF-8. -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
ustaw collation na utf-polish
Co do stolicy polski to popraw we wszystkich miejsach, np. w komentarzach ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ustaw collation na utf-polish To nie zamieni mi polskich znaków na krzaczki jak mam teraz kodowane w utf8_general? Pytam, bo już tyle miałem problemów z przenoszeniem danych SQL (kodowanych w utf), a zabawy potem jest na kilka godzin ![]() -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
nie, nie zmieni ci na krzaki. A da ci za to mozliwosc wlasciwego interpretacji polskich znakow
ps: ale o czyms takim jak backup bazy to slyszales? ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nie, nie zmieni ci na krzaki. A da ci za to mozliwosc wlasciwego interpretacji polskich znakow Ok, to postaram się to zrobić ps: ale o czyms takim jak backup bazy to slyszales? ![]() No jasne. Po jednej większej wpadce backup staje się oczywistą oczywistością ![]() -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
erix kiedyś mi odpowiedział:
Po to się ustawia collation na utf8_polish_ci, a nie utf8_general_ci, żeby sortowało wg polskich literek. ![]() działa ![]() edit: za wolno piszę;) nie odświeżyło mi topicku, zostałem uprzedzony z odp Ten post edytował vokiel 17.02.2009, 12:40:09 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
http://atlas-wifi.pl/config/
wyklacz listowanie katalogow zrob strone 404 -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
shpyonsp_atlas - i nie pytaj skąd wiem ...
-------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona jak najbardziej ok
![]() Błąd znalazłem z kolei taki, że w liście miast mój Kraków nie działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
Błąd znalazłem z kolei taki, że w liście miast mój Kraków nie działa ![]() Szczegóły zapodaj -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wysłaniu maila (pages/contact) pokaż jakąś wiadomość, bo taki zwykły szary człowiek jeszcze pomyśli że nie poszło i wyśle tak z 20 razy do skutku tę wiadomość którą chciałby Ci przekazać
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:42 |