![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
dodaję u siebie na stronie seo poprzez przyjazne adresy i używanie mod_rewrite. Natrafiłem jednak na pewien problem, powiedzmy że miałem na stronie taki plik: adres_strony.pl/artykuly.php No i teraz robię z niego coś takowego: adres_strony.pl/artykuly/ I tu zaczyna się bolesna spadanie ze schodów: wszystkie linki wewnętrzne które są na stronie, zamiast wyglądać tak: adres_strony.pl/link wyglądają tak: adres_strony.pl/artykuly/link Poprawienie ich wszystkich jest delikatnie mówiąc, całkowicie niemożliwe. Co więc warto zrobić w tej sytuacji? Słyszałem coś o znaczniku base w html, chyba służy właśnie do określania strony bazowej dla linków wewnętrznych. Tak więc chyba powinienem dać w meta:
Pytanie tylko: czy nie ma żadnych przeciwwskazań? Ten post edytował lukasamd 17.02.2009, 06:18:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 7 Dołączył: 9.12.2008 Skąd: wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie rozumiem za bardzo jak to się stało że nagle przestał Ci strona działać . Musisz mieć błąd .
To powinno wyglądać tak jeśli masz np. adres www.adres_strony.pl/artykuly.php?id=12
w .htaccess ładujesz tą definicje i działa . Nie muszisz znieniać linków na stronie . |
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie przestało nic działać, INNE link wewnętrzne są nie takie jak powinny - za katalog nadrzędny biorą artykuly a nie domenę.
Poza tym nie chcę mieć artykuly/id/X przecież przy użyciu rewrite mogę spokojnie adresy typu: adres_strony.pl/artykuly/nowe/sprawdzone/jakis-wymyslony-tytul,X.html przepisać na: adres_strony.pl/artykuly.php?artykul_id=X |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:29 |