![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworze klase dla swoejej strony, i zastanawiam sie czy i jak dodac klase Smarty do swoejej klasy.
mam klase: [php:1:c1076284d6]<?php class main { return 1; } //pozniej mam dodatkowe klasy pod ta jedna class xxx extends main { //.... } ?>[/php:1:c1076284d6] Teraz mam pytanie co zrobic z Smarty lub innymi obiektami z zewnatrz? Czy mam je pominać wewnatrz swojego obiektu i pozniej wywołać, czy wywołac w jakiejs klasie ktora bedzie nalezec do main i w niej ja wywołać. Jesli wywołać ja wewnatrz obiektu to jak to zrobic? tak??: [php:1:c1076284d6]<?php class view extends main { var $smarty; function page() { requre ("Smarty.class.php"); $this->smarty = new Smarty(); //... } } ?>[/php:1:c1076284d6] Pytam, bo nigdy nie robilem podobnych rzeczy. no i czy warto robic takie cuda. czy zrobic wczesniej moze jakas metode do konfiguracji scierzek i nie tylko? bo planuje jakos zrobic mozliwosc roznych layoutow wiec sciezka dla templates bedzie mi sie zmieniac. sciezki dla configa cache'u i katalogu do kompilacji beda stale. -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 16:01 |