![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie odnosnie tego kodu podczas logowania:
Kod $result = mysql_query($sql_query, $connection); $row = mysql_fetch_row($result); if ($row != null) return true; return false; Mógłby mi ktoś wyjaśnić na jakiej zasadzie działa return true i false? bo jak jest w takiej kolejności to nie mogę się zalogowac do bazy, a jeśli zamienię kolejność, czyli będzie najpierw false a potem true to każdy ma dostęp. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl.php.net/manual/pl/language.types.boolean.php
jesli istniej rekord zwraca true i scryopt idzie dalej, jesli nie zwraca false Ten post edytował artur_dziocha 16.02.2009, 21:05:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no szczerze powiedziawszy to z tego linka nie za bardzo sie dowiedzialem - no albo sam nie wiem gdzie szukac
![]() jesli istniej rekord zwraca true i scryopt idzie dalej, jesli nie zwraca false no ale rekord istnieje, a właściwie istnieją, bo powpisywałem paru użytkowników a jednak nie chce połączyć z bazą. I pytanie, czy pomiedzy te returny nalezy jakies komendy wpisac/ bo juz nie wiem czemu to nie chce dzialac... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:22 |