![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 12 Dołączył: 22.11.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
cześć
Mam problem z kartą graficzną HD3850. Po podłączeniu do komputera, próbuję zainstalować;ować sterowniki co mi nie wychodzi, co więcej na ekranie jest pięć szerokich pasków składających się z około 7/8 mniejszych (niebieski, żółty reszta czarne). Są one przez cały czas. Co spowodowało takie coś i jak temu zapobiec? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czasami objawia się tak złamanie matrycy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 12 Dołączył: 22.11.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Hehe, monitor nie jest zły, ponieważ godzinę temu na innej grafice (NVidia) wszystko w porządku (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Co to może jeszcze być?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Nie wychodzi mi zainstalowanie sterowników" Otwórz drzwi to wyjdą same, albo napisz konkretnie o co chodzi. Pasy: kiedy się pojawiają? Pasy poziome? Pionowe? Narysuj jeśli możesz albo wstaw zdjęcie, ale na 90% uszkodzona karta graficzna.
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Jeżeli miałeś godzinę temu nvidie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) to zapewne nie zrobiłeś formata i możliwe że działasz na tym co dała nvidia po podłączeniu radeona.
Kolejna rzecz, radeon nowy czy używany? Zainstaluj sterowniki po usunięciu starych i dopiero wtedy się zastanów czy jest problem. |
|
|
![]()
|
|
A więc tak, radek używany, pasy pionowe, jak wcześniej napisałem. Nie chcę znowu wkładać radeona, bo pisząc pierwszego posta nieźle się namęczyłem z tymi pasami. Wyglądają mniej więcej tak:
ekran: ########################### # |||| |||| |||| |||| |||| # # |||| |||| |||| |||| |||| # # |||| |||| |||| |||| |||| # # |||| |||| |||| |||| |||| # # |||| |||| |||| |||| |||| # # |||| |||| |||| |||| |||| # # |||| |||| |||| |||| |||| # # |||| |||| |||| |||| |||| # # |||| |||| |||| |||| |||| # # |||| |||| |||| |||| |||| # # |||| |||| |||| |||| |||| # ########################### Wszystko się ładnie włącza, a co do sterowników: odinstalowałem NVidie (teraz znowu zainstalowałem aby móc komputer włączyć (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/haha.gif) ) i zainstalowałem te od ATI. Zrestartowałem komputer bo chciał tego i nic tzw. dalej smużył ekran i nie byłol kontrolki ATI... PS. zlikwidowało mi spacje, przerwy są większe |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Bardzo możliwe że ktoś go "przekręcić". Model bardzo dobrze się podkręca, ale łatwo przesadzić i wtedy takie są wyniki - wygląda na to że jest uszkodzony.
Jak nie chce Ci się robić format, żeby się upewnić ściągnij jakiegoś Linuksa odpalającego się z płyty i zobacz czy tam będzie podobnie, jeżeli tak to na 90% sprzedał uszkodzoną kartę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 17:47 |