![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z formularzami php. Zrobiłem załóżmy taki banalny przed chwilką, żeby sprawdzić, czy w bardziej zaawansowanych skryptach gdzieś popełniam błąd, czy ogólnie mi nie chcę działać te formularze. No więc, na localhost wszystko pięknie działa, oblicza tak jak należy. A gdzy wrzucę pliki na jakiś serwer, to zaczyna się problem. Oto skrypty (naprawdę banalne, ale nie wiem, czy ja coś źle robię, czy o co tu chodzi?): index.php Kod <form action="licz.php" method="post"> Pierwsza liczba:<input type="text" maxlength="3" name="jed" size="3" value=""/> <br/> Druga liczba:<input type="text" maxlength="3" name="dwa" size="3" value=""/> <br/><br/> <input type="submit" value="Licz!"/> </form> licz.php
No więc, jak na localhost wpiszę, załóżmy, 11 i 11 to po przeliczeniu poda 22. A na dowolnym serwerze po wpisaniu tych samych liczb wyświetli wynik 0. O co to chodzi?? Ten post edytował kokogdaczek 16.02.2009, 13:14:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 2 Dołączył: 3.01.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na localhost masz pewnie w php.ini wlaczona opcje register_globals = on i dlatego ci dziala.
Po pierwsze racze ci ja wylączyc register_globals = off Po drugie zamien kod: na
-------------------- Angielski dla specjalistów: www.anglobiznes.pl
Wydawnictwo językowe: www.eprofess.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
super, dzięki, już działa ;d
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:19 |