![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałem zabrać się za zrobienie skryptu który zapisywałby dane do pliku i następnie je wyświetlał, ale mam problem, gdyż wyświetla je od góry do dołu, a ja chciałbym, żeby wyświetlał je od dołu do góry. Mógłby mi ktoś powiedzieć jak to zrobić?
Source: index.php Kod <html> <head> <title> Tytuł </title> </head> <iframe src="rozmowa.php" width="400" height="200">rozmowa</iframe> <form method="post" action="save.php"> <textarea id="content" name="content" style="width:402; height:50;" class="mceEditor"></textarea><br><input name="user" size="20" value="Twój nick"> <input type="submit" value="Wyslij"></form> </html> rozmowa.php Kod <? include("rozmowa.txt"); ?> <META HTTP-EQUIV="REFRESH" CONTENT="5"> save.php Kod <?php //Pobieramy dane z formularza $EE = $_POST["content"]; $user = $_POST["user"]; //Otwieramy plik do dopisywania i odczytu $fp=fopen("rozmowa.txt", "a+"); //Zapisujemy dane i oddzielamy znakiem nowej linii fwrite($fp, "$user: $EE<br>"); //Zamykanie dokumentu fclose($fp); ?> <script>window.location="shout.php"</script> Z góry dziękuję za pomoc. Ten post edytował spoon3r 15.02.2009, 19:07:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:14 |