![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Po raz kolejny proszę o pomoc. Zrobilem sobie przepisywanie linków w .htaccess i wszystko mi pięknie śmiga, ale... Korzystam ze skryptu newsowego fusionnews i ten wyświetlając newsa w pełni dopisuje do linku 3 zmienne. Ale od początku: htaccess: Kod RewriteEngine on RewriteRule ^serwis\.html$ index.php RewriteRule ^([a-zA-Z]+)\.html$ index.php?mode=$1 RewriteRule ^([a-zA-Z]+),([a-zA-Z]+)\.html$ index.php?mode=$1&subpage=$2 RewriteRule ^ankiety,([^-]+)\.html$ index.php?mode=ankiety&dispid=$1 Fusionnews tworzy coś takiego: Kod mojadomena.pl/aktualnosci.html?fn_mode=fullnews&fn_incl=0&fn_id=12 gdzie aktualności to zawa MOJEJ zmiennej mode I tu moje pytanie. Jak mam skonstuować rewriterule dla linków tego typu. Próbowałem tak: Kod RewriteRule ^([a-zA-Z]+)\.html?fn_mode=([a-zA-Z]+)&fn_incl=([0-9]+)&fn_id=([0-9]+)$ index.php?fn_mode=$2&fn_incl=$3&fn_id=$4&mode=$1 Ale nie działa. Natomiast link typu Kod mojadeomena.pl/serwis.html?fn_mode=fullnews&fn_incl=0&fn_id=12&mode=aktualnosci Działa jak najbardziej co zresztą oczywiste. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:44 |