![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chcę zrobić wyświetlanie użytkowników należących do danych grup na swojej stronie. Problem tkwi w tym że w tabeli z userami jest komurka w której zawarte są id grup w której jest dany użytkownik Np. jeśli jest w dwuch grupach .1 i .2 to w komurce jest zapisane tak .1.2 I jeśli jest Kod $result = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."users".$orderby." WHERE user_groups = .1 ORDER BY user_groups DESC, user_name LIMIT $rowstart,20"); po wpisaniu odpowiedniego kodu wyświetla mi tylko użytkowników będących w jednej grupie, jesli ktoś jest w 2 np. tak jak napisałem wcześniej ma zawartość komurki .1.2 to już nie jest wyświetlany. Myślałęm żeby zrobić coś żeby ignorował znaki przed i po .1 ale nie mogę nigdzie tego znalec ani samemu napisac, słyszałem że można połączyć to ze skrpytem java ale na javie się kompletnie nie znam. więc postanowiłem poprosić o pomoć na forum może akurat komuś się uda pomóc (strona jest na Extreme fusion) Z góry THX |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Jezeli wstawisz dane do bazy w takiej postaci .1.2 tzn ze jest to tekst i w zapytaniu ujmij go w "" albo w ''
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 15.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli robie tak
Kod $result = dbquery("SELECT * FROM ".$db_prefix."users".$orderby." WHERE user_groups = '.1' ORDER BY user_groups DESC, user_name LIMIT $rowstart,20"); to nie wyświetla się nic Nie wiem może źle się zrozumieliśmy ja chcę wyświetlić użytkowników mających w user_groups gdzieś między znakami .1 (może być samo 1) Czasami znaki są przed .1 czasami za a czasami przed i za... Ten post edytował proklin 15.02.2009, 13:49:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Przy dużej ilości userów nie bedzei to optymalne i wtedy stosuje sie oddzielna tabele o takich np polach id,id_user,id_grupy i dodajesz tam kolejny rekordy. 1 przynaleznosc do grupy to jeden rekord. Ten post edytował wookieb 15.02.2009, 14:07:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zobacz moze tak
Albo
Ten post edytował kefirek 15.02.2009, 14:48:03 |
|
|
![]()
|
|
Ok działa dzięki za szybką odpowiedź
(nie zapominam o "pomógł" ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:56 |