![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem, Mam zdjęcie uploadowane przez usera, chciał bym zrobić mu watermark, w postaci obrazka na dole ekranu. 1) czy dodając watermark, mogę skorzystać z pliku PNG z pustym tłem ? Tj, mam np kółko namalowane w gimpie, eksport do png z przeźroczystością, czy po założeniu takieo czegoś będzie nałożone tylko kółko czy do okoła niego czarne tło wynikające z braku warstw ? 2) Najważniejsze pytanie, ze wszystkich, chciał bym watermark dać w prawym dolnym rogu. Jak takie coś dokonać ? Żeby zawsze był na dole... Bo obrazki mają różne rozmiary, każdy o tym wie. mamy osie x,y i nakladajac obrazek mozemy podac x,y jako lokalizacje. Jak podać to w takiej formie zeby zawsze wybierało dół ekranu jako lokalizację, jakiś pomysł zmyślny ? pozdrawiam Ten post edytował seba22 15.02.2009, 10:40:17 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 18 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) czy dodając watermark, mogę skorzystać z pliku PNG z pustym tłem ? Tj, mam np kółko namalowane w gimpie, eksport do png z przeźroczystością, czy po założeniu takieo czegoś będzie nałożone tylko kółko czy do okoła niego czarne tło wynikające z braku warstw ? Możesz skorzystać z PNG - będzie przeźroczysty. 2) Najważniejsze pytanie, ze wszystkich, chciał bym watermark dać w prawym dolnym rogu. Jak takie coś dokonać ? Odejmij od długości/szerokości obrazka długość/szerokość znaku wodnego i wyjdzie Ci pozycja, w którym masz go wstawić.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy to będzie odpowiednia procedura ( wzięte z manuala, bo jest kilka, samo copy, itp )
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 18 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj to się przekonasz
|
|
|
![]()
|
|
Błąd, w polu gdzie mam puste tło, zostaje czarne obramowanie... :/
Dla tego tak naciskałem na to pytanie. Mam 2 pliki png łącze je ze sobą. W pierwszym mam puste tło, w gimpie to wygląda jak kratownica. eksport do png czyli z przeźroczystą warstwą... jak w gd lacze, to tam gdzie jest kratownica ( pusta warstwa ) dostaje pięknie czarne tło :/ I zapisuje nałożenie czarnego... ![]() Chodzi o te czarną ramkę. Ten post edytował seba22 15.02.2009, 12:10:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 28 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ten sposób działa, i nie wyświetla ramki... Ciekaw jestem dla czego... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:32 |