![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
Jest może możliwość sprawdzenia przez stronę (php, html itp.) jaką ma użytkownik rozdzielczość i do rozdzielczości przypisac np. zmienną? albo instrukcję warunkową, że wyswietla dany kod przy danej rozdzielczosci? Ten post edytował patryk9200 14.02.2009, 19:07:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... a nie z na ktoś innego rozwiązania?
znalazłem jeden skrypt ale nie wiem czemu nie działa;/ oto on
A dodam, że moja mama ma np. 24cal monitor i rozdzielczość bagatela 1920x800..... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat hmm... a nie z na ktoś innego rozwiązania? Nie ma, nie rozumiesz? No chyba, że znasz Javę i potrafisz napisać odpowiedni aplet. Cytat znalazłem jeden skrypt ale nie wiem czemu nie działa;/ Zazwyczaj w konsoli błędów przeglądarki są jakieś komunikaty, jeśli coś nie działa... |
|
|
![]()
|
|
cały czas pisze ze mam tu bład ale jaki oprócz "char" nie pisze...
w tej linijce niby jest: SCRIPT LANGUAGE='JavaScript'> var ScrnSize = 'UnCommon'; if (navigator.appVersion.indexOf('4.') != -1 && co może być przyczyna? nie znam sie za bardzo na JS.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam! Jest może możliwość sprawdzenia przez stronę (php, html itp.) jaką ma użytkownik rozdzielczość i do rozdzielczości przypisac np. zmienną? albo instrukcję warunkową, że wyswietla dany kod przy danej rozdzielczosci? Kod // js:
alert(screen.width) alert(screen.height) alert(screen.colorDepth) Ten post edytował flashdev 15.02.2009, 04:12:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
i dalej nie znalazłem rozwiazania... firefox pokazuje mi coś takiego:
Błąd: missing ) after argument list Plik źródłowy: http://autos.home.pl/ Wiersz: 896, Kolumna: 68 Kod źródłowy: case '1280x800': document.write("<table align=left border=0 style="position: absolute; top: 0; left:1010; z-index: 0"> zrobiłem troche inny JS ale mi tez wyskakuje bład ale inny: Błąd: unterminated string literal Plik źródłowy: http://autos.home.pl/ Wiersz: 882 tak wyglada ten JS:
jak zauważyłem błąd jest tylko zwracany jeśli jest jakikolwiek element html w skrypcie... jak to obejść? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 18 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podejrzewam, że używasz w baner_x cudysłowiu/apostrofu.. przez co document.write Ci się wcześniej zamyka, a nie na końcu.
|
|
|
![]()
|
|
////usunięto/////
Ten post edytował patryk9200 3.03.2009, 17:50:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 18 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No spójrz - masz na początku " i po classid=... zamień document.write("...") na document.write(\'...\'); |
|
|
![]()
|
|
też nie działa ;/
a nie da sie może jakoś tak żeby strona sprawdziła najpierw rozdzielczość wysłała ja ciasteczka oraz np. met. POST do jakiejś petli warunkowej w php i wyswietliło by odpowiedni kod? bo ten JS pomimo że niby nie ma błędów to nie działa... |
|
|
![]()
|
|
Cytat a nie da sie może jakoś tak żeby strona sprawdziła najpierw rozdzielczość wysłała ja ciasteczka oraz np. met. POST do jakiejś petli warunkowej w php i wyswietliło by odpowiedni kod? AJAX. Ale od JavaScript się nie wymigasz. Cytat bo ten JS pomimo że niby nie ma błędów to nie działa... Rusz wreszcie cztery litery i sam trochę pokombinuj, a nie cichcem oczekujesz na gotowca. Dostałeś już wystarczająco wiele wskazówek, abyś sobie poradził samodzielnie. Jeśli coś nie działa, zadawaj konkretne pytania, co Tobie nie wychodzi, bo z tego, co widzę, to nie stosujesz się do wskazówek poprzedników. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:55 |