![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Wiam serdecznie mam pewien problem zwiazany za skryptem a dokladniej z instalacja jego.Sciagnolem skrypt php system komentarzy Grastul.Skrypt dziala na bazie mysql.Wiec wrzucam caly skypt na server i wlanczam plik instalacyjny po kolejnych kliknieciach wyskakuje mi takie okno
I tu moje pytanie czy ten system install sam tworzy baze danych z podanych parametrow czy tylko prosi o juz utworzona baze danych i konkretne do niej wlasciwosci.Kiedy wpisze w te miejsca jakies dane i potem zatwierdze wyskakuje mi komunikat Error : Unknown MySQL Server Host 'http' (0) Prosze o pomoc w zainstalowaniu tego skryptu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dane uzyskasz od hostingodawcy przeczytaj faq na stronie twojego hostingu
-------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Error : Unknown MySQL Server Host 'http' (0)
rozumiesz te linijke? nie ma takiego serwera jak http -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
mam darmowe konto www na freehost.pl
podaje link do tego skryptu http://grestul.com/download.htm Ten post edytował uczaj21 14.02.2009, 15:33:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
darmowe konto na freehost.pl nie posiada chyba baz danych wiec zmien serwer na taki ktory ma baze danych
-------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
i jak ta installka sama tworzy baze czy tylko potrzebuje danych do istniejacej bazy.Jak moge to skonfigurowac na localhoscie ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
instalka oczekuje że podasz jej wszystkie dane (nie tworzy ona bazy danych) i czytaj co koledzy piszą, napisano że na freehoscie nie ma MySQL a na localu musisz mieć postawiony jakiś serwer www + php + mysql (np. xampp) później tworzysz sobię bazę danych (np. w phpMyAdmin) i wpisujesz dane w formularzu.
|
|
|
![]()
|
|
a skad mam wiedziec jak ma byc struktura bazy danych ? mam wgrany phptriad 2 tam jest php,mysql.Jesli znajde server z mysql to co mam wtedy wpisac do tego konfiguratora
|
|
|
![]()
|
|
nie musisz znać struktury bazy wystarczy że jest pusta baza skrypt sobie stworzy tabele a masz wpisać adres serwera mysql (localhost) login (np. root) haslo dla tego użytkownika i nazwę bazy danych (jak stworzyłeś sobię w phpMyAdmin to musiałeś podać nazwę dla tej bazy)
|
|
|
![]()
|
|
chcialem sprawdzic ten skypt na localhost.Wiec wpisuje
Host: localhost DataBaseurse: root (standardowe root ) Database Password: nic nie wpisuje bo nie ma hasla Database name:komentarze(najpierw zalogowale sie do mysql i stworzylem baze komentarze) kiedy naciskam kolejny krok wyskakuja mi nastepujace bledy line 106 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat chcialem sprawdzic ten skypt na localhost.Wiec wpisuje Host: localhost A udaje Ci się zalogować na localhost z tymi danymi? Masz wgraną strukturę tabeli? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:17 |