![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 1 Dołączył: 14.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałbym zapisać do pliku wszytskie dane przesłane do skryptu za pomocą GET... nie chcę pisać nazwy każdej zmiennej, tylko po prostu... zapisać wszystkie zmienne GET. Czy da się zrobić coś takiego?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
serialize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual?
Nie podałeś, w jakim formacie chcesz zapisać... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 1 Dołączył: 14.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no coś w rodzaju:
[nazwa zmiennej1] - [wartość zmiennej1] [nazwa zmiennej2] - [wartość zmiennej3] [nazwa zmiennej3] - [wartość zmiennej3] (i jakieś podkreślenie:) ------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No to zwykły foreach" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, sobie format sam ustawisz.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ale w ogóle jak mam to zrobić? Nie mam pomysłu, a manual php coś mi nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
To poszukaj na mirrorze, jak polski nie działa... Tyle kopii, co jest w sieci...
Jak zrobić? W foreach" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual masz przecież klucz-wartość, to potrafisz chyba sobie połączyć i zapisać uzyskany string do pliku? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz tak
I zmenią wynik wysłasz getem A potem odbierasz to tak
|
|
|
![]()
|
|
hmm źle mnie zrozumieliście... traktujmy to tak, jakby nie znał w ogóle nazw tych zmiennych. Wiem, że są przesyłane w adresie, ale właśnie potrzebny mi taki skrypt, który zapisuje wszytskie zmienne gdy nie znam nazw
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 25 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użycie foreach nie wymaga znajomości nazw zmiennych, może jednak zajrzyj do manuala.
|
|
|
![]()
|
|
~Kefirek - nie dość, że wcinasz się wszędzie z gotowcami, to nawet nie sprawdzasz, czy ktoś podobnego (albo identycznego) rozwiązania już nie podał.
Cytat Wiem, że są przesyłane w adresie, ale właśnie potrzebny mi taki skrypt, który zapisuje wszytskie zmienne gdy nie znam nazw Po to wspomniałem o foreach" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. A jeśli chcesz np. wyłącznie wartości/klucze, to masz jeszcze dwie funkcje: array_values" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i array_keys" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 1 Dołączył: 19.08.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a po co dałeś [] przy $_GET ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie prościej zapisać po prostu:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:42 |