![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 330 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używam takiego kodu do inicjiowania sesji:
Sesja działa dobrze jednak jeśli ktos wpisuje adres "domena.pl", jeśli ktoś wchodzi na strone wpisując adres "www.domena.pl" sesja nie działa. Jaka jest tego przyczyna? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 14 Dołączył: 13.01.2008 Skąd: Birmingham Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sesja domyślnie zapisuje się do określonej domeny. (www.php.pl to nie php.pl i odwrotnie).
Do .htaccess możesz spróbować dodać: Kod php_value session.cookie_domain ".domena.pl" domena.pl zamień na własną (kropka ma być tam ; )) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale przecież można wszystko ustawić przez session_set_cookie_params" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, po co kombinować z htaccess/php.ini?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 330 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem na 2 sposoby to znaczy:
dodałem do pliku php.ini (dodajac to do hta. cala strona przestala dzialac): php_value session.cookie_domain ".domena.com" i
żaden sposób nie pomógł. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A co masz w stałej COOKIE_NAME?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
tekst "procms"
|
|
|
![]()
|
|
A masz ustawioną własną nazwę sesji?
Z tego, co widzę, to wynajdujesz koło na nowo z tym ciastkiem, a wystarczyłoby IMHO session_name" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
usunołem wszystko cały kod odpowiedzilny za start sesji wygląda teraz tak
Ciągle nie działa, na próbę ustawiłem '.www.'.$config['domain'] zamiast '.'.$config['domain'], ale też co dziwne nie działa strona www.domain.pl a działa domain.pl hmm |
|
|
![]()
|
|
Ok, pokaż, jakie ciastko dostaje przeglądarka.
|
|
![]()
|
|
Widzę zę tworzy się 5 ciastek o nazwach:
PHPSESSID __utmb __utmc ... Tylko te "PHPSESSID" ma domenę ".www.domain.pl", reszta ma ".domain.pl" |
|
|
![]()
|
|
Spróbuj może tak:
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 7 Dołączył: 9.12.2008 Skąd: wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strasznie to zagmatwane . Może zamiast
daj
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 27 Dołączył: 24.08.2007 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu, a ten tematyką pasuje do mojego problemu.
Sprawa wygląda tak.. piszę skrypt z obsługą sesji. Wczoraj testowałem funkcjonalność i wszystko chodziło.. z resztą nie tylko wczoraj ale już od dawna. W tej chwili pracuje nad nowsza wersją i po prostu ulepszam silnik starszej. Problem polega na tym, że nie mogę przekazać zmiennych sesyjnych między plikami, co wcześniej odbywało się bez problemów. Po kliku próbach "debugowania" na różne sposoby, sprawdzania dostępności zmiennych itp, napotkałem coś takiego: Warning: Unknown: w in Unknown on line 0 Warning: Unknown: F in Unknown on line 0 ocb ? Może ktoś mi wyjaśnić ? może ktoś już coś takiego spotkał.. pzdr -------------------- Pomogłem ? Odwdzięcz się, kliknij POMÓGŁ.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:48 |