![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2008 Skąd: Łuków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem. Chcę, aby podczas rejestracji porównywało mi proponowany login z loginami które są już w bazie, aby uniknąć duplikowania ani. Aby pozbyć się także zbierzności postanowilem aby pobrany proponowany login przeszedł przez funkcję strtolower(), no i teraz proszę państwa pytanie mam... zapytanie do bazy będzie wyglądało następująco: Kod SELECT * FROM users WHERE login=$login no i teraz jak porównywać $login do pomnijszonych loginów w bazie?;> bo warunek któy jest w tym zapytaniu nic nie roib z loginami w bazie, a chcę, żeby porówywało z pomniejszonymi. z góry dzięki za pomoc. Ten post edytował Manwe89 13.02.2009, 13:54:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ban na manuala?
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/string-functions.html -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak nospor napisał manual nie gryzie ![]() Ten post edytował f1xer 10.03.2009, 00:11:43 -------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat że wszystkie loginy w bazie są zapisane małymi literkami. ech.....
Jak nie podasz gotowca to 10 osob bedzie krążyło dookola... ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:33 |