![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki mały problem, troszeczke przerobilem skrypt znaleziony gdzies na forum:
i na kazdej nastepnej stronie odwoluje sie :
i mam taki mały problem po otworzeniu przegladarki i logowaniu pierwszy raz pokazuje ze uzytkownik nie zalogowany dopiero jak cofnę i zaloguje jeszcze raz to pokazuje ze jest ok i wszystko działa jak nalezy..co jest nie tak z tym skryptem ? Ten post edytował Mayka 16.02.2009, 15:26:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Używaj właściwego bbcode
2. session_start MUSI być na początku skryptu. 3. W jaki sposób i gdzie sprawdzasz, czy użytkownik jest zalogowany? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzam przez mysql czy użytkownik jest i czy haslo sie zgadza a sesja przechowoje tylko identyfikator danego uzytkownika i w zależności od niego pozwala na dostep do danej czesci strony badz nie.
Chyba ze znasz lepszy sposób na zrobienie takiego zabezpieczenia ? Teraz zmieniłem na serwerze php4 na php5 i mam problem z ta sesja chyba czegos nie właczylem bo mam dziwny komunikat: Notice: Undefined index: ident in dodawanie.php on line 4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 2. session_start MUSI być na początku skryptu. Cytat 3. W jaki sposób i gdzie sprawdzasz, czy użytkownik jest zalogowany? - wolałbym zobaczyć kod.
|
|
|
![]()
|
|
udało mi sie ogarnąć samemu
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 12:59 |