![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
![]() Witam wszystkich! Prosiłbym o ocenę niedawno powstałego portalu rozrywkowo-informacyjnego o Piotrkowie Trybunalskim. Jest to portal skierowany głownie do młodzieży, ma on za zadanie przekazywać piotrkowianom dużą i pozytywną dawkę rozrywki.Jest już wiele portali o naszym mieście, ale wszystkie są pod kontem informacyjnym, a my mamy zamiar wyjść na przeciw temu i stworzyć coś konkretnego. Na stronie znajduje się wiele różnych ciekawych rzeczy (funkcji). Adres: http//www.dancepiotrkow.pl Proszę o ocenę. Komentarz: Co do samej strony mogę powiedzieć iż system logowania podczepiony jest pod phpBB2 (będę zmieniał forum i całość pod phpBB3), kod w początku był pisany jako czysty xhtml (wszystkie ładnie posegregowane, żadnego kodu CSS pomieszanego z xhtml'em), jednakże w końcowej części projektu nie było czasu na pisanie czystym xhtml'em, dlatego validator może pokazać trochę błędów (w niedalekiej przyszłości kod powinien zostać poprawiony). Dziękuję za ocenę. P.S.: Jeżeli macie ciekawe pomysły (np. na nowe funkcje), możecie się z nimi podzielić, to możliwe, że pojawią się na portalu. Ten post edytował batman 13.02.2009, 11:12:49
Powód edycji: poprawiłem link w adresie do strony
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 11 Dołączył: 5.10.2008 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, postanowiłem sprawdzić Twoją stronę i mam kilka zastrzeżeń dotyczących głównie bezpieczeństwa, ale o tym za chwilę.
1. Więc tak. Pozwoliłem sobie na sprawdzenie strony pod kątem bezpieczeństwa i okazało się, że zmienna "lok" nie jest filtrowana przez co udało mi się wykonać atak SQL Injection printując tabelę phpbb_users. Oto screen: TUTAJ Jak widać jest to wspomniana tabela. Jak już wcześniej napisałem, błąd dotyczy zmiennej "lok", dlatego proszę o reakcję w tej sprawie. Dane, które udało mi się uzyskać nie są przeze mnie w jakikolwiek sposób wykorzystywane, screen ma pełnić tylko i wyłącznie funkcję informująca o tym, że takie zagrożenie istnieje. Elo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
@up: zaraz się tym zajmę.
@edit: zabezpieczone. W ogóle dzięki za powiadomienie o tym. Po prostu umknęło mi zabezpieczyć tą zmienną. Jak najbardziej proszę stronę również sprawdzać pod względem bezpieczeństwa ![]() Chciałem dodać, że strona na IE6 troszkę się psuje, a mianowicie menu, przy pozdrowieniach za duża przerwa i przy tych statystykach pod newsami kreska zamiast być u góry jest na dole. Ale ludzie w końcu muszą wyjść z IE6, więc nie ma o co się martwić. Tak czy siak, patrząc na statystyki, na razie nikt z IE6 nie wchodził na stronę, więc ludzie powoli mądrzeją ![]() Ten post edytował in5ane 13.02.2009, 17:58:18 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
I raportowanie błędów wyłącz...
Cytat Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/kondom/domains/dancepiotrkow.pl/public_html/lokalizacje.php on line 114
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
/home/kondom/domains/dancepiotrkow.pl/public_html/lokalizacje.php on line 114
Wesoło na tym serwerze ![]() Ten post edytował netvalue 14.02.2009, 14:09:40 |
|
|
![]()
|
|
Jednak nie ciekawie ;/
Co do tego przy phpBB2 (czyli kalendarz imprez, no to taki moduł był). Ma ktoś pomysł, jak to zabezpieczyć? Są jeszcze jakieś błędy? P.S.: Ale proszę też o ogólną ocenę strony. Pod każdym kątem. Ten post edytował in5ane 14.02.2009, 15:07:55 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jednak nie ciekawie ;/ Co do tego przy phpBB2 (czyli kalendarz imprez, no to taki moduł był). Ma ktoś pomysł, jak to zabezpieczyć? Chodzi o tego XSS'a co podałem? Użyj rzutowania typów, bo z tego co widze tam ma byc rok podany. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja dla odmiany nie będę pisał o bezpieczeństwie smile.gif
Ogólnie stronka sympatyczna - oczywiście wszystko to kwestia gustu, mi akurat się podoba smile.gif Kilka uwag: 1. To czarne logo powinno być moim zdaniem podlinkowane i kierować na stronę główną. 2. Jak jest wykaz klubów, pubów etc. nazwy również powinny być podlinkowane, za pierwszym razem w ogóle nie zauważyłem "więcej" i wylazłem stamtąd bo myślałem, że jest to niedokończone. 3. Cytat Portal DancePiotrków.pl swoje początki datuje na początek grudnia 2008 roku. Pomysł na stronę nasunął się z chęci stworzenia portalu o naszym pięknym mieście Piotrkowie Trybunalskim. Po kilku dniach głębszych zastanowień twórcy portalu Kuba (Insane) oraz Łukasz (Kuf3l) wspólnie uzgodnili motyw przewodni oraz nazwę jaką on będzie nosił. W szybkim tempie powstały pierwsze szkice, projekty, które w równie krótkim czasie zostały wykorzystane i zamienione w portal z prawdziwego zdarzenia. Oficjalny start portalu, to 1 lutego 2008 roku – użytkowników nadal przybywa a czas pokaże, jak potoczy się dalsza historia serwisu! Autorzy Dance Piotrków skierowali swój projekt głównie w kierunku młodych mieszkańców Piotrkowa, korzystających na co dzień z uroków miasta. Każdy znajdzie na portalu coś dla siebie dzięki funkcją, jakie Wam proponujemy! Jeśli uważasz, że portal jest "z prawdziwego zdarzenia" to nie zamieszczaj w nim czegoś takiego, błąd na błędzie (nie mam na myśli ortografii, choć jeden błąd na pewno jest) tym bardziej, że powyższy tekst ma być czymś w rodzaju autoreklamy. Poza tym myślę, że jest ok. Pomysł wydaję się być dobry, ale wiadomo - czas pokaże. Życzę powodzenia ![]() |
|
|
![]()
|
|
Zmienna $lok zabezpieczona.
Co do tego tekstu, zostanie poprawiony na poprawnie stylistyczny. Proszę o kolejne uwagi itp.. @edit: poprawiłem menu! Proszę również o ogólną ocenę, typu 10/10 ![]() Trochę przebudowałem wygląd strony głównej. Proszę o ocenę wyglądu, jak i całego portalu. Ten post edytował in5ane 18.02.2009, 16:38:44 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak z punktu widzenia użytkownika:
Ta mrugająca strzałka jest psychodeliczna, i wkurzająca. Irytuje mnie że nie mogę kliknąć w całą zakładkę (główne menu) tylko muszę kliknąć w tekst. Jak już kliknę w jakiś punkt podmenu i przejdę na stronę - to ładuje się podmenu strony głównej, a nie to w którym byłem na poprzedniej stronie. Skoro jest brak pozdrowień, to dlaczego ten tekst musi przyciągać moją uwagę swoją animacją? Czemu on tam w ogóle jest? Skoro dział "Ogłoszenia" jest w trakcie tworzenia, to dlaczego mogę w ogóle na niego wejść? http://www.dancepiotrkow.pl/forum/kontakt.php - 404 (link ze strony głównej: "Dołącz do ekipy...") Nie bierz tego osobiście - stronka wygląda jakby mogła mieć potencjał. Ale w tej chwili jest strasznie nieprofesjonalna - w detalach diabeł tkwi ![]() -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
OK, dzięki. Czekam na kolejne oceny.
Poprawiłem to, że jak nie ma pozdrowień, to ten tekst o ich braku stoi w miejscu. Co do tego kliknięcia w całą zakładkę w menu już prawie działa (tylko, jeszcze jest źle wycentrowane). 404 też poprawione. @edit: Nawigacja już działa poprawnie. @edit2: Mrugająca strzałka zamieniona na inną. @edit3: Potrzebuję pilnie oceny oraz uwag. Pilne wszelki uwagi, propozycje oraz pomysły proszę pisać. Naprawdę pilne! Pozdrawiam wszystkich. Z góry dziękuję. Ten post edytował in5ane 15.03.2009, 21:23:06 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
ok , a więc:
w dziale humor niech pisze ile jest w jakim dziale , jak nie ma w jakimś dziale kilku stron to niech się nie wyświetla : strony: ewentualnie niech pisze strony: 1 więcej humoru bo niektóre działy puste ![]() a z tą igłą przy panelu to przesadziłeś ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 95 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: N54,35° E18,63° (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg. mnie wszystko w całości ładnie się prezentuje - oczywiście jest to tylko moje osobiste zdanie.
Jedyna taka mała drobna uwaga - to menu: wchodząc na poszczególna podstronę powiedzmy klikam sobie: Rozrywka, później Muzyka, myślę sobie - a widziałem tam też Gry on-line - i znów muszę od nowa klikać ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
OK, dziękuję bardzo. Liczę na kolejne uwagi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Kod Warning: include(./forum/language/lang_english/lang_main.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/accounts_d/dancepiotrkow/public_html/forum/includes/functions.php on line 874 Warning: include() [function.include]: Failed opening './forum/language/lang_english/lang_main.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/accounts_d/dancepiotrkow/public_html/forum/includes/functions.php on line 874 phpBB : Error creating new session DEBUG MODE SQL Error : 1062 Powt�rzone wyst?pienie '-1' dla klucza 2 INSERT INTO phpbb_sessions (session_id, session_user_id, session_start, session_time, session_ip, session_page, session_logged_in, session_admin) VALUES ('081cfa16e46601cd24dfe74a272a9634', -1, 1237535468, 1237535468, '531662d4', 0, 0, 0) Line : 187 File : sessions.php PS: to jest od razu na stronie głównej, ale na pozostałych podstronach zapewne również będzie... Ten post edytował phpion 20.03.2009, 08:53:07 |
|
|
![]()
|
|
To było dzisiaj rano, dlatego, że na serwerze były prace z bazą danych. Trwało to do ok. 10:00.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 15 Dołączył: 22.03.2009 Skąd: Bytów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadasz bardzo dobre, nadające się do owego wariantu stron logo. Domena również pasuje, strona jest dość ładnie wykonana.
Życzę powodzenia i pozdrawiam. vonEverest -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nie korzystam z frameworka, wszystko od zera napisane. Co do tego oddzielania htmla o CSS, to to, co można spotkać w htmlu, to były poprawki na szybko, dlatego są w htmlu, a nie w w CSS. Nie zerknąłem, że to te same biblioteki jak dopisywałem kod. Nie słyszałem nigdy wcześniej o SWFObject (może mi ktoś powiedzieć o co kaman?), Kod na pewno w validatorze pokaże trochę błędów (wiele z nich to są po prostu błędy długich linków (nie wiem czemu validator baaardzo długie linki uznaje jako błędy). Obrazki zamiast nagłówków, gdzie są takie? Jak są, to pomyślę i może podmienię, to strona się szybciej będzie ładować.
To SWFObject to jest jakaś funkcja w JS? A może ktoś podpowie, jak mogę przyciągnąć i zatrzymać użytkowników? Może jakieś funkcje? Ten post edytował in5ane 25.03.2009, 19:17:21 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:07 |