![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam drodzy forumowicze. Hmm.. stoje przed wielkim problem. W sumie dwoma. Jestem w trakcie tworzenia testow sprawdzajacych wiedze. Prowadze szkolenie z przedmiotu.. no i tak na koniec che zrobic testy do kazdego szkolenia. Teraz zeby utudnic troche zycie ludzia, no to beda to testy na czas. Znalazlem kilka js z odliczaniem czasu. To kod tego timera.
Kod <script type="text/javascript"> var ile=1200; function stoper() { godzin=Math.floor(ile/3600); minut =Math.floor(ile/60)%60; sekund =ile%60; document.getElementById('div1').innerHTML = 'Pozostalo: '+minut+' minut '+sekund+' sekund'; ile--; if(ile<=-1) { clearInterval(intervalHandler); } } var intervalHandler=setInterval(stoper,1000); </script> Teraz problem jest taki ze nie dochodzi on do zera i zatrzymuje sie na 1 sekundzie. Kolejnym moim probleme jest aby po zakonczeniu odliczania zablokowac test. Test jest tworzony na radio buttonach, no i na koniec jak juz sie skonczy czas. Chce je zablokowac i zliczyc punkty jakie sa na koniec po uplynietym czasie, na i oczywiscie wyswietlic. Kolejna sprawa jest ta ze jesli ktos ukonczy test przed czasem to chce zeby mi wyswietlalo sie wraz z wynikiem czas ktory potrzebowal ktos na rozwiazanie testu. Prosze tylko nie mowcie mi ze sie tego nie da ![]() Dodam ze wlasnie te informacje laduja w bazie danych. Na jej podstawie sa tworzone rankingi. I teraz jesli otwieram sesje z jakims uzytkownikiem to jak pozniej przekazac te dane do bazy w jednej sesji. Problm kolejny i chyba ostatni. Co z odswiezaniem? Jak zrobic aby po odswiezaniu nic zerowal sie stoper i ilosc odpowiedz byla nadal taka sama? Z gory dziekuje. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem coś takiego:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok a jak skonczy ktos przed czasem jak przekazac czas do nastepnej strony, czyli czas ktory zajal ci na rozwiazanie testu?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 02:51 |