![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwie tablice, obliczam sobie za pomocą array_diff różnicę, i mam trzecią tablicę, jednakże problem jest taki, że chciałbym aby klucze w trzeciej tablicy nie były "wzięte" z tablicy pierwszej, ale były "nowe".
Jeśli tablica pierwsza ma: (1, 2, 4, 3, 5), tablica druga (1, 2, 3, 4) a tablica trzecia wówczas u mnie ma (5), ale żeby to odczytać muszę podać klucz z tablicy pierwszej. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podepnę się pod temat, bo mam podobny problem. Chciałbym uzyskać różnice ale w zmiennych.
Chciałbym poznać kogo ze zmiennej1 nie ma w zmiennej2 ?
Czym to osiągnąć ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
explode() zrobi ci z tym zmiennych dwie tablice.
A potem postępowanie jak w poście wyżej -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie! Dzieki wielkie
A czy w funkcji explode() można jakos zdefiniować aby ulozyl mi tablice w formie $zmienna='BATORY Stefan'; Chodzi mi dokładnie aby rozbijał ale gdy napotka co drugi zdefiniowany znak w tym wypadku "spacje". Bo gdy zdefiniuje "spacje" jako znak rozbicia to wtedy stworzy mi tablice osobno z imieniem i osobno z nazwiskiem. |
|
|
![]()
|
|
http://pl.php.net/manual/en/function.preg-split.php
I sobie zdefiniuj rozbicie jak ci się tylko spodoba ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:51 |