![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, wywala mi błąd nr.
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in D:\Programy\WebServ\httpd\test.php on line 40 Może dostane jakąś podpowiedź gdzie jest błąd?, bo na ten moment go nie zauważam, Z góry dzięki.
Powód edycji: poprawiłem bbCode (ociu)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne blad z zapytaniem, ktorego MySQL nie moze wykonac. Po pierwsze, zeby zabezpieczyc przed bledem, zmien
na
Po drugie, zeby sprawdzic, w czym tkwi blad za
dodaj
to zobaczysz, w czym tkwi blad (ew. jak bedziesz mial problemy to wklej tutaj) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz wywala mi taki błąd...
Brak wynikowstring(38) "SELECT * FROM WHERE nr_spr_c = '1065'" You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE nr_spr_c = '1065'' at line 1 to jest błąd zapytania.. tylko jak go poprawić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no po FROM a przed WHERE brakuje ci nazwy tabeli, czyli $Dane_Zlec jest puste...
|
|
|
![]()
|
|
czyli?
tak wywala błąd: Parse error: parse error, unexpected T_ELSE in D:\Programy\WebServ\httpd\test.php on line 66 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie chodzi o to. nospor mial na mysli, ze wartosc zmiennej $Dane_Zlec jest pusta, czyli nie przekazujesz do zapytania nazwy tabeli.
Przed linia
Powinienes miec gdzies instrukcje
Bo tworzy Ci sie zapytanie
zamiast np.
|
|
|
![]()
|
|
teraz po zastosowaniu się do wskazówek, wywala mi znowu taki błąd:
Brak wynikowstring(46) "SELECT * FROM nr_spr_c WHERE nr_spr_c = '4078'" Table 'lokatorzy.nr_spr_c' doesn't exist skaładnia zapytania wydaje się już dobra...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
pyruu no kurcze, mysl troche.
Komunikat bledu wyrażnie mowi: tabela nr_spr_c nie istnieje! ps: i co to za nazwa tabeli: $Dane_Zlec = nr_spr_c and im_dlu; ? Wiesz co to tabela? |
|
|
![]()
|
|
OK wszytko działa, dzięki chłopaki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:02 |