Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Warning: Lost connection
Maslav

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Niestety stałem się ofiarą bardzo dziwnej sytuacji która wygląda następująco. Bazę danych MySQL mam udostępnioną grzecznościowo przez kolegę. Wszystko działało świetnie aż do wczorajszej nocy.
- Sprawdzałem sobie działanie skryptu i nagle podczas pobierania strony przez przeglądarkę wyskoczył error że nie mogę połączyć się do bazy (niestety nie pamiętam jaki to był konkretnie error).
- Zdziwiony próbuję połączyć się z MyAdminem który niestety nie odpowiada. Łączę się z inną stroną na tym serwerze, też nie działa. Wniosek: serwer padł.
- Po chwli rozpaczliwego walenia w klawisz F5 wszystko pozornie wraca do normy.
- Po próbie wczytania mojego skryptu niestety zostaje przywitany taką linijką
Kod
Warning: mysql_connect(): Lost connection to MySQL server during query in /home/mojekatalogi/polaczenie.php on line 4

I cannot connect to the database because: Lost connection to MySQL server during query

- Wiec sytuacja filnalnie wygląda tak że moje skrypty wywalają taki error, natomiast bez problemu łącze sie z MyAdminem. Niestety mój ziom jest chwilowo nieosiągalny a sprawa paląca. Tak więc jeśli któryś z was na podstawie objawów jest w stanie postawić diagnozę* i znaleźć rozwiązanie byłbym wdzieczny.

* - Co może powodować utratę połączenia? Czy ten krótki "pad" serwera coś namieszał?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:46