![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety stałem się ofiarą bardzo dziwnej sytuacji która wygląda następująco. Bazę danych MySQL mam udostępnioną grzecznościowo przez kolegę. Wszystko działało świetnie aż do wczorajszej nocy.
- Sprawdzałem sobie działanie skryptu i nagle podczas pobierania strony przez przeglądarkę wyskoczył error że nie mogę połączyć się do bazy (niestety nie pamiętam jaki to był konkretnie error). - Zdziwiony próbuję połączyć się z MyAdminem który niestety nie odpowiada. Łączę się z inną stroną na tym serwerze, też nie działa. Wniosek: serwer padł. - Po chwli rozpaczliwego walenia w klawisz F5 wszystko pozornie wraca do normy. - Po próbie wczytania mojego skryptu niestety zostaje przywitany taką linijką Kod Warning: mysql_connect(): Lost connection to MySQL server during query in /home/mojekatalogi/polaczenie.php on line 4
I cannot connect to the database because: Lost connection to MySQL server during query - Wiec sytuacja filnalnie wygląda tak że moje skrypty wywalają taki error, natomiast bez problemu łącze sie z MyAdminem. Niestety mój ziom jest chwilowo nieosiągalny a sprawa paląca. Tak więc jeśli któryś z was na podstawie objawów jest w stanie postawić diagnozę* i znaleźć rozwiązanie byłbym wdzieczny. * - Co może powodować utratę połączenia? Czy ten krótki "pad" serwera coś namieszał? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:46 |