![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś zna może sposób na to,aby na stronie zrobić jakiś odnośnik pobierz,który prowadził by do zapisania zdjęcia na dysku?
Bo jesli wejdziemy na adres zdjęcia,to otwiera się ono w przeglądarce,a mi chodzi czy da się zrobić tak,żeby wyskakiwało od razu okienko do pobrania go tak jak np.z plikami *.rar Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzysz zwykły formularz, np:
Kod <form enctype="multipart/form-data" method="post" action="plik.php">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="wielkosc w bitach"> <input name="nazwa" type="file"> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chodzi mi o to... powiedzmy,że mam na stronie obrazek i chcę aby użytkownik ściągał go sobie na dysk,a nie żeby użytkownik wysyłał go na serwer...
Teraz musisz klikać prawym i dać: "Zapisz obrazek jako..." a ja chciałbym mieć jakiś odnośnik,gdzie po kliknięciu wyskakuje okno w przeglądarce do pobrania zdjęcia Ten post edytował ISee 11.02.2009, 21:42:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 3 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy poszukać: download
-------------------- Website: mdabrowski.net
Zend_Framework, Zend_Cache, Ajax w JQuery |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:31 |