![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2008 Skąd: Auschwitz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Używam CMSa phpbp i tam jest opcja mailing, chciałbym się dowiedzieć jak zrobić żeby maile które wysyłam do userów były w stylu takim jak wysyłają reklamy np. interia, albo jakieś banki. Bo te maile co ja wysyłam są takie bezpłciowe a nadodatek nie zamiast polskich znaków są jakieś kwadraty |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"kwadraty" to problem z kodowaniem. mozliwe, że masz zainstalowaną anglojęzyczną wersję forum.
# Co to znaczy "w takim stylu jak reklamy" ? Znaczy z obrazkami? Odpuść sobie. Wysyłanie obrazków w mailach jest wysoce niestosowne i blokowane przez większość użytkowników znających się na rzeczy. ![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij
![]() Dzięki! :D |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2008 Skąd: Auschwitz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napewno mam zainstalowaną polską wersje a skoro chodzi o kodowanie to jak mam to naprawić?
Tak chodzi mi o obrazki, a dokładnie żeby chociaż logo mojej strony było w mailu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Bo te maile co ja wysyłam są takie bezpłciowe a nadodatek nie zamiast polskich znaków są jakieś kwadraty Raz: kodowanie maila, dwa: masz na myśli mailing html. Ale jak zauważył ~Sky_walker, mogą być blokowane. Poza tym, musisz pamiętać o tym, aby nie śmiecić wiadomości załącznikami, filtry antyspamowe są bardzo wyczulone na tego typu maile. Cytat a skoro chodzi o kodowanie to jak mam to naprawić? Znaleźć plik, który odpowiada za wysyłanie maila, sprawdzić nagłówki, poszukać na tym forum pod hasłem mail kodowanie. Chociaż dobrze by było najpierw sprawdzić dokumentację, opcje w CMS-ie, a dopiero na końcu grzebać w źródłach. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
mam takie pliki
mailing_form.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest formularz do ktorego wprowadzasz dane, a nie plik odpowiadajacy za wysylanie maila.
-------------------- Pomogłem? Kliknij
|
|
![]()
|
|
mailing.php
mailing_external.php
i jeszcze jedno maling.php
Ten post edytował darkowski 12.02.2009, 10:01:21 |
|
|
![]()
|
|
zamień
if(!mail($u->mail, $_POST['subject'], $message, "From: $conf[mailing_from]\r\n"."Reply-To: $conf[mailing_reply_to]\r\n"."X-Mailer: PHP/".phpversion())) na
? a jak nie to iso-8859-2 na UTF-8:
![]() (choć tutaj bardziej zgaduje niż jestem pewien) -------------------- Pomogłem? Kliknij
|
|
![]()
|
|
Działa dzięki wielkie
A kto mi podpowie jakchociaż zmienić kolor tła w wysłanym mailu lub jak zrobić żeby do każdego maila jako nagłówek był np. logo strony Możemi ktośpodpowiedzieć co trzeba zmienić i gdzie żeby w mailingu zmienić kolor czcionki, albo na inną kurswe no i kolor tła wiadomości. Dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 95 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: N54,35° E18,63° (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To w treści maila robisz.
![]() np. <style>body { color: red; font: 14px Verdana; }</style> Ten post edytował b4x 19.03.2009, 16:53:44 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A właśnie nie działa tak jak mówisz bo już tak próbowałem bo jak wpisze tak jak ty mi podałeś to mail wychodzi tak:
<style>body { color: red; font: 14px Verdana; }</style>TEŚCIK |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 19:43 |