![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Moim problem jest przesłanie danych pomiędzy stronami, próbowałam zrobić to metodą POST, ale równie dobrze może być i GET. Kod działa jeśli przesyłam dane na danej stronie, ale po przesłaniu do innej niestety już nie. Poniżej zamieszczam kod, który przybliży problem: plik strona1.php Kod <?php $domainName = Array('tekst 1', 'tekst 2'); ?> ... <body> <ul> <li><a href="strona2.php" onclick="$('#form_domain').val('');$('#form').submit();" >By domain</a></li> <? for ( $a = 0; $a < count($domainName); $a++) {?> <li><a href="strona2.php" onclick="$('#form_domain').val('<?=$domainName[$a]?>');$('#form').submit();" ><?echo $domainName[$a]?></a></li><? }?> </ul> <form action="strona2.php" method="post" id="form"> <input type="hidden" name="domain" id="form_domain" value="<? if(!empty($_POST['domain'])) { echo $_POST['domain']; } ?>" /> ... </body> </html> <div><b> </b></div> plik strona2.php Kod <?php print_r($_POST) ?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> ... Strona 2 wyświetla pusta tablice. Jak już wyżej pisałam jeśli wysyłam dane tej samej stronie to wszystko jest ok. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 9 Dołączył: 16.06.2007 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz 2 sposoby na rozwiazanie problemu. pierwszy sposob jest taki ze w w formularz na tej drugiej stronie przelecisz przez cala zawartosc postu i zrobic ukryte input badz przepisac w 2 kroku zawartosc postu do $_SESSION.
w 2 pliki w formularzu <?php foreach($_POST as $key => $value) { echo '<input type="hidden" name="'.$key.' value='.$value.'/>'; } Ten post edytował galileox86 11.02.2009, 14:45:30 -------------------- Odpowiedziałem? Pewnie streamuję http://livecoding.tv/galileoprime.
Chcesz abym odpowiedział właśnie na Twoje pytanie? Napisz do mnie wiadomość prywatną, prócz odpowiedzi możesz zobaczyć jak rozwiązuję Twój problem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za odpowiedz. Zrobiłam to trochę inaczej ale najważniejsze że działa
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 15:20 |