Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Bogaty ojciec, Biedny ojciec
matt
post 6.02.2004, 21:34:04
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

No własnie, czytał ktoś z Was książke Roberta Kiyosakiego pt. Bogaty ojciec, Biedny Ojciec. Książka godna polecenia( i kupienia Kup :wink: ), można się z niej wiele nauczyc, jak robić wiekszą kase i nie tylko. Polecam!

Mała recenzja książki
Cytat
Kiyosaki miał "dwóch ojców". Biologicznemu, który posiadał doktorat i piastował stanowisko dyrektora departamentu edukacji na Hawajach, nigdy nie wystarczało pieniędzy do pierwszego i umarł w długach. Drugiemu, który porzucił szkołę w wieku 13 lat, udało się zrealizować swoje życiowe plany i stał się jednym z najbogatszych ludzi na Hawajach. Swój sukces stania się milionerem Kiyosaki zawdzięcza im obu - chociaż rady te były bardzo odmienne. Autor zaczyna opowiadanie od swojej pierwszej przygody z pieniędzmi, gdy miał 9 lat. Wraz z synem bogatego ojca zaczęli produkować pięciocentówki, gdyż tak rozumieli wtedy pojęcie: "rób pieniądze".  

Aby stać się bogatym, nie musisz posiadać specjalnego wykształcenia ani wyszukanych umiejętności. Tak naprawdę, wielu ludziom wykształcenie przeszkadza w dojściu do prawdziwego majątku, gdyż szkoła czy uczelnia wpoiła im świadomość pracy na etacie. Kiyosaki nauczy Cię, jak się wyzwolić z tego stanu i jak rozwinąć skrzydła swojej niezależności.  
Go to the top of the page
+Quote Post
FiDO
post 7.02.2004, 01:10:16
Post #2

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ja czytalem rok temu jak bylem na wakacjach u wujka. Polecil mi ja, wiec lyknalem w chyba 2 dni (co jest dosc dziwne jak na mnie winksmiley.jpg ). Jest faktycznie dosc ciekawa (i bardzo lekko sie czyta), choc juz niewiele z niej pamietam.
Swoja droga nie kazdy sie nadaje do tego typu pracy o jakiej pisze autor, wiec nie mozna o niej powiedziec, ze jest panaceum na bezrobocie, aczkolwiek przeczytac nie zaszkodzi snitch.gif

--------------------
Brak czasu :/
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 29.06.2025 - 17:18