![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie, bo robie własne strony błędów i chce zrobić coś takiego jak
Wpisany adres XX nie został .... czyli zamiast XX będzie adres który podał użytkownik strony + dodam bo może być utrudnienie może na to też mi pomożecie mam kod .htaccess taki: ErrorDocument 404 XXXXXX/bad/404.php (zamiast XXX.. jest adres mojej strony) i to działa na takiej zasadzie gdy ktoś wpisze zly adres np. XX.pl/edfdgdgfg to odrazu przenosi na strone XX.pl/bad/404.php a ja chciałbym zrobić zeby adres pozostawał taki jaki wpisał użytkownik czyli "XX.pl/edfdgdgfg" ale żeby również pojawił się mój komunikat -------------------- Firefox - The Best,
Internet Exokier - shit |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teoretycznie mozesz bedac na stronie XX.pl/bad/404.php pobrac adres strony z jakiej trafiles na nia za pomoca $_SERVER['HTTP_REFERER'] tylko nie wiem czy to dziala przy przekierowaniach czy jedynie przy wejciu na strone po przez link...
Jeśli nie to pozostaje Ci pobranie tego edfdgdgfg z adresu i przeslanie do 404.php -------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat a ja chciałbym zrobić zeby adres pozostawał taki jaki wpisał użytkownik czyli "XX.pl/edfdgdgfg" ale żeby również pojawił się mój komunikat Możesz skorzystać z mod_rewrite i przekierować wszystkie żądania do skryptu. Jeśli strony o konkretnych warunkach nie ma, wywal błąd - URL zostanie ten sam, trzeba tylko trochę pokombinować. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 14:14 |