![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem poczatkujacy w php a takze w programowaniu obiketowym. Mam strukturalny skrypt ktory wyglada tak :
Ale chce go przerobic na kod obiektowy Powiedzmy ze na poczatek chcialbym tylko polaczyc sie do serwera i wyswietlic headery Moje proby wygladaja tak :
Wywala mi błąd : Cytat syntax error, unexpected '@' in C:\Program Files\WebServ\httpd\OOP\OOP\Mailbox.php on line 34 czyli bład w tej linijce : $mailbox->connect(gmail.com,jakisuser@gmail.com,jakieshaslo,993,imap); Jak mam sobie z tym poradzic ? No i czy ogolnie struktura mojego programu obiektowego jest poprawnie napisana ? Co nalezaloby poprawic ? Kolejna rzecza jest ze oczywiscie bede chcial do tego zrobic stronke aby mozna bylo podawac dane uzywtkowinka i halo zanim informacje zostana przeslane do skryptu php.....prosze o podpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 27.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod connect('gmail.com','jakisuser@gmail.com','jakieshaslo'...
Ten post edytował Ramadisu 10.02.2009, 15:22:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Juz tak probowalem:
Wywala nastepujacy blad : Cytat Warning: Wrong parameter count for imap_open() in C:\Program Files\WebServ\httpd\OOP\OOP\Mailbox.php on line 9
Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Connection failure' in C:\Program Files\WebServ\httpd\OOP\OOP\Mailbox.php:10 Stack trace: #0 C:\Program Files\WebServ\httpd\OOP\OOP\Mailbox.php(34): Mailbox->connect('gmail.com', 'jakisuser@gm...', 'jakieshaslo', '993', 'imap') #1 {main} thrown in C:\Program Files\WebServ\httpd\OOP\OOP\Mailbox.php on line 10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A listę argumentów funkcji imap_open patrzał?
http://pl.php.net/imap_open -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Patrzal....ale nic mi to nie mowi.....jak zaznaczylem wczesniej jestem poczatkujacy......
Zreszta probowalem takiego zapisu :
I tez cos jest nie tak..... Nie orientuje sie zbytnio w prog obiektowym dlatego napisalem ten post , jakby spojrzenie w funkcje imap_open dalo mi odpowiedz nie pisalbym tutaj...... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
poczatkujacy to nie znaczy, że masz nie znac podstaw czytania manuala. Policz sobie ile ty dajesz argumentów w funkcji imap_open a ile jest w manualu.
No przecież teraz zapis twoich zmiennych jest dobry. A błąd dotyczy imap_open... "Wrong parameter count for imap_open()" = Zła liczba argumentów dla imap_open... Poza tym kolejny błąd. Kod $this->_headers = imap_headers($this->_connection);
Ten post edytował wookieb 10.02.2009, 15:54:44 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Masz racje. Ale mogles od razu powiedziec w czym rzecz a nie odsylasz mnie do manuala.....
Niedopatrzenie z mojej strony , nie przeczytalem dokladnie komunikatu - dzieki. Poprawilem kod ale teraz mam problem z wyswietlaniem. Tu kod odpowiedzialny za wyswietlanie
A tutaj komunikat : Cytat Warning: imap_headers(): supplied argument is not a valid imap resource in C:\Program Files\WebServ\httpd\OOP\OOP\Mailbox.php on line 16 Call failed Oczywiscie manual przegladalem - imap_headers musze wywolac z parametrem imap_open czyli $_connection w moim przypadku jezeli wszystko dobrze rozumiem wiec nie wiem dlaczego wystepuje blad..... Ten post edytował Wolfie 10.02.2009, 17:10:33 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Masz racje. Ale mogles od razu powiedziec w czym rzecz a nie odsylasz mnie do manuala..... Pewnie, że będe odsyłał ![]() ![]() A widzisz roznice pomiedzy $this->_headers a $_headers? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak roznice widze....dlatego edytowalem post ktory znajduje sie nad Twoim
![]() |
|
|
![]()
|
|
Przeczytaj mój post numer 6. I pamiętaj o $this
Ten post edytował wookieb 10.02.2009, 17:08:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Super
![]() Teraz wszystko dziala , dzieki ![]() To teraz jeszcze pytanko ktore napisalem na poczatku.... Jezeli napisze sobie funkcje ktora bedzie usuwac maile to jak wywolywac taka funkcje za pomoca html czy javascript? Bo przeciez chce aby uzytkownik cos z tymi danymi byl w stanie zrobic , nie tylko je ogladac..... Ten post edytował Wolfie 10.02.2009, 17:18:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zrób sobie w konstruktorze sprawdzanie akcji - a ją samą przekazuj przez $_GET.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ok.
Wiem co to jest konstruktor i metoda $_GET ale jak sprawdzic akcje to juz dla mnie zagadka.....szczerze mowiac nie wiem o czym mowisz..... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No patrz, najprościej:
A wywołanie? skrypt.php?action=akcja1, skrypt.php?action=akcja2, itp. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Czy to ma moze jakis zwiazek z wzrocem MVC ?
Bo chce napisac wlasnie aplikacje zgodna z tym wzorcem , oczywiscie obiektowo. Czy to jest plik kontrolera ? |
|
|
![]()
|
|
To może być np. kontroler. Ale nie pytaj nas o takie rzeczy, o których już naprawdę wiele powiedziano...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:52 |