![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zastanawiam się czy trudną rzeczą do wykonania byłaby aplikacja internetowa (najlepiej na php) która uruchamiana z crona co godzinę pingowałaby określone hosty a następnie zapisywała czasy do bazy? (z tym ostatnim nie ma problemu) Moglibyście mi doradzić jak to wykonać? Pozdrawiam i dziękuję P.S. Wiem że takie tematy były już na forum ale gdy ich używam, wyskakuje mi: Kod Warning: socket_create() [function.socket-create]: Unable to create socket [1]: Operation not permitted in /home/organizacje/usr/public_html/ping.php on line 23
Warning: socket_connect() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/organizacje/usr/public_html/ping.php on line 24 Warning: socket_send() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/organizacje/usr/public_html/ping.php on line 26 Warning: socket_read() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/organizacje/usr/public_html/ping.php on line 27 Warning: socket_close() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/organizacje/usr/public_html/ping.php on line 30 Ten post edytował ViX 10.02.2009, 12:04:23 -------------------- Poszukujący wiedzy
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:32 |