![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Czy może mi ktoś pomóc wyświetlić dane z tabeli. Dokładniej chodzi o to żeby wynik wyświetlić w postaci jak w access-ie w kwerendzie krzyżowej. tzn. mam tabelę z trzema kolumnami: numer; miejsce; produkt; w kolumnie produkt mam wyświetlone nazwy. Teraz chcę wynik ostateczny tabeli pogrupować po numerze i w oddzielnych kolumnach pokaz ilość dla danego produktu, dla poszczególnych numerów.
Ten post edytował bubu7 10.02.2009, 08:15:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Niestety nie do konca. Te zapytanie zwraca mi wynik zliczonych wartośći dla danego numeru. Mi Chodzi o to, że w kolumnie produkt mam np: masło, kawa, chleb i teraz chcę wyświetlić wynik dla danego numeru, ale każdego produktu z osobna(w nowej kolumnie). Czyli struktura tabeli wynikowej powinna wyglądać tak: numer; miejsce; masło; kawa; chleb. Coś w rodzaju transformacji wierszy w kolumny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:38 |