![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przesyłam za pomocą formularza informacje w GET i pojawia mi się takie coś:
&kluczinformacji=mojainformacja&x=43&y=13 Jest to spowodowane tym, że mam submita jako obrazek: <input type="image" src="obrazek.jpg"> i teraz mam pytanie - czy można zrobić tak, aby tych współrzędnych kliknięcia w obrazek (X i Y) nie było widać w pasku adresu, bądź w ogóle ich nie wysyłać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest kilka rozwiązań:
- wysyłanie formularza POST - zwykły obrazek + akcja JS do wysłania formularza po kliknięciu - zwykły submit + CSS do grafiki w tle (ale to nie zadziała w zbyt wielu przeglądarkach) lub po prostu nie przejmować się tym... Ten post edytował mls 10.02.2009, 00:57:51 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 4 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro musisz mieć to w takiej formie, to najlepiej będzie się nie przejmować, są sposoby podane przez przedmówcę:
wysyłanie POSTem - domyślam się że skoro już wysyłasz GETem to masz jakiś powód obrazek + JS - Dobre dopóki ktoś nie używa np. noscripta do FF. submit + css - Nie wiem jakby to miało wyglądać, obrazek pod buttonem? Niepolecam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:41 |