![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam taką funcję
Kod function searchResult($tekst) { if($tekst == false) { echo ' '; } else { echo 'Wyniki wyszukiwania: <br /><br />'; $row = 1; $handle = fopen("student.csv", "r"); while (($data = fgetcsv($handle, 1000, ";")) == TRUE) { if(in_array($tekst, $data)) { echo '"'.$tekst.'" to : '.$row.' student na liście <br />'; } $row++; } fclose($handle); echo '<br />'; } } i chce zeby zmienić ją tak aby działo w ten sposób, zeby jak nie było danych to zeby Kod echo 'nie ma takich danych' ale po sparwdzeniu wyskakuje mi kilka razy taki własnie komunikat |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 32 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm możesz np. zrobić w tym if`ie zmienną kontrolną i jeżęli zmienna kontrolna = 0 to wypisz to co tu masz, jezeli wejdzie do if`a to dodaje 1 i sprawa załatwiona...
a nie moznaby zrobic tego np. z preg_match? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie wiem niestety jak to zrobic próbowałem ale wciaż nic
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:18 |