![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z góry przepraszam jesli nie trafiłem na własciwy dział forum, ale jakos nigdzie nie mogłem przypasowac tematu... Nowy tu jestem...
![]() Prowadziłem w internecie portal który działał w nastepujący sposób: Na serwerze był równolegle do serwera www/php uruchomiony program który "coś" robił (nie jest wazne co w tym przypadku). Skrypt php odpytywał go o różne rzeczy w nastepujący sposób: - wrzucał do okreslonego katalogu plik tekstowy np. q123.txt z pytaniem - czekał na pojawienie się w tym katalogu pliku a123.txt z odpowiedzią - na podstawie zawartości pliku generował stronę (Program oczywiście działał w druga stronę: sprawdzał co jakiś czas czy są zapytanie i "w wolnej chwili" kasował je i wystawiał pliki z odpowiedziami) Wszystko super, działa(ło) bez problemów ze dwa lata... Teraz szukam rozwiązania jak zrobic to samo BEZ pośrednictwa plików. Jestem autorem i programu i skryptów php, więc mogę zmodyfikowac oba. Pytanie jak najprościej zrobić komunikację między skryptem i programem. Chodzi mi o to żeby skrypt wysyłał zapytanie do programu jak np. do bazy MySql, i grzecznie czekał na odpowiedź... Macie jakies pomysły? Z grubsza, nie chodzi mi o gotowy kod, tylko jakąś prosta i sprawdzoną koncepcję. Dodam że nie jest możliwe zastąpienie programu odpowiednio rozbudowanym skryptem php, program jest duży i w większości - ze względu na wydajność - w asemblerze. Pozdrawiam, KMK Ten post edytował kmk2 9.02.2009, 14:21:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:32 |