![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
od dłuuugiego czasu walczę z logowaniem do Ogam - klon Ogame. Nie rozumiem problemu. Wzorowałem się tym działającym skrypcie do zalogowania na nasza klasę: TOPIC Mój skrypt wygląda następująco:
Dostaję komunikat, że użytkownik nie jest zalogowany poprawnie. Byłbym wdzięczny za wskazanie błędu. Jakieś pomysły? Albo przynajmniej ogólny kierunek co może być źle? Ten post edytował Xaar 9.02.2009, 01:53:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 9 Dołączył: 22.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. bodajże niepełne urlencode w POST
2. brak pełnych nagłówków przeglądarki, przez co mogą blokować 3. za pewne trzeba coś inaczej/jeszcze zrobić |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmien tez timestamp
w
na aktualniejszy - domyslam sie, ze skoro jest ten parametr uzywany, to z jakiegos powodu - np. do weryfikacji, czy sesja nie wygasla etc. Sprobuj tam wstawic po prostu time();:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzałem za pomocą Live HTTP i timestamp zawsze przy logowaniu idzie ten sam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 9 Dołączył: 22.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzałem za pomocą Live HTTP i timestamp zawsze przy logowaniu idzie ten sam. No to jak wiesz jak to się robi, to zrób w php żeby dokładnie taki sam pakiet poleciał. Czyli te wszystkie nagłówki przeglądarki itd. Może wystarczy sam referer. Ten post edytował djstrong 10.02.2009, 10:54:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czestym bledem jest jeszcze fakt, ze nie mozesz zapisac danych o sesji do COOKIEFILE/COOKIEJAR : wyswietl sobie na koncu gdzies $cookie_file i zobacz, czy zapisuja sie do niego dane sesji. CURL nie da Ci znac, ze ma z tym problem a fizycznie nie zadziala (bo nie przechwyci danych sesyjnych).
Nie wiem tez, czy serwer nie wysyla Ci redirecta, wiec moze jeszcze CURLOPT_FOLLOWLOCATION |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:31 |