![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam...
Mam pewien problem. Rozumiem ze procedury w mysql dostępne sa od wersji 5 i zeby z nich korzystać trzeba używac mysqli_.... Tak więc mam kod:
tabela w bazie to: id INT nazwa_dzialu VARCAR(50) io INT Jak powinien wygladac kod zeby poprawnie wywolac procedure ? I czy procedura jest dobrze napisana ? Ten post edytował werk 8.02.2009, 19:35:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to zacznij uzywac SQLa, a nie instrukcji klienta MySQL. DELIMITER do niczego ci nie jest potrzebny, on mowi standardowemu klientowi MySQL czym rozdzielac komendy.
poza tym w tym wypadku nie potrzebujesz BEGIN ... END - jedna instrukcje mozesz zapisac bez tego ![]() Ten post edytował wrzasq 8.02.2009, 20:01:21 -------------------- Wrzasq.pl
Tworzenie stron i aplikacji internetowych. Chillout Development - tworzenie stron i aplikacji internetowych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety dalej to samo ... wykonanie zapytania kończy się niepowidzeniem:
Oto kod:
Może coś jeszcze przeoczyłem ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Wrzasq.pl
Tworzenie stron i aplikacji internetowych. Chillout Development - tworzenie stron i aplikacji internetowych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 10:36 |